Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MECHEL TÂRGOVIȘTE VA FI TĂIAT PENTRU FIER VECHI! Firma care a cumpărat Combinatul este specializată în dezmembrări

MECHEL TÂRGOVIȘTE VA FI TĂIAT PENTRU FIER VECHI! Firma care a cumpărat Combinatul este specializată în dezmembrări 

Patru combinate Mechel din România au fost vândute pentru suma de 230 de lei! Între acestea, și Mechel Târgoviște, unde mai lucrează aproximativ 2.000 de angajați.

Tranzacția secolului în România, cum a fost numită vânzarea, pare să ascundă interese obscure din moment ce cumpărătorul este o firmă cu trei angajați specializată în dezmembrări.

Așadar, nici vorbă ca Mechel Târgoviște să fie repus pe picioare. Dimpotrivă, indiciile duc către ipoteza că halele vor fi tăiate bucată cu bucată și vândute la fier vechi. La fel, utilajele, fiindcă se știe că rușii care au fost proprietarii combinatului până de curând au dus în țara lor tot ce era mai de preț în uzină.

La vremea respectivă, sindicatele au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la acest aspect, însă nimeni nu le-a băgat în seamă.

Acum, pare să fie deja prea târziu pentru a se mai putea face ceva. Guvernanții români nu au învățat nimic din acțiunile celor aflați la putere în țările vest-europene, unde statul a intervenit rapid când a aflat că întreprinderi de valoare vor fi vândute. La noi, toată lumea a băgat capul în nisip.

De reținut că firma care a cumpărat patru combinate Mechel pentru 230 de lei este aceeași care a achiziționat în trecut UPET Târgoviște. Și ce s-a întâmplat cu fosta Uzină de Utilaj Petrolier? A fost vândută la fier vechi pentru ca apoi terenul să fie valorificat către diferiți investitori interesați să construiască în centrul Târgoviștei supermarcheturi!

View My Stats