Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean a identificat o sursă alternativă de apă pentru Pucioasa şi comunele din jur

DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean a identificat o sursă alternativă de apă pentru Pucioasa şi comunele din jur 

Poluarea apei din Barajul Pucioasa care a cauzat necazuri celor circa 30.000 de locuitori din zonă, a determinat autorităţile să adopte contramăsuri menite, pe viitor, să elimine astfel de accidente care pun în pericol sănătatea oamenilor.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a solicitat unui consultant să calculeze care ar fi costurile montării unei conducte de aducţiune de la Berevoieşti-Fieni la Pucioasa şi localităţile învecinate, astfel încât să fie eliminată aprovizionarea cu apă potabilă a populaţiei din lacul de acumulare, mereu supus riscului contaminării cu tot soiul de reziduuri.

Fiindcă judeţul nu dispune de bani pentru materializarea unui asemenea proiect, s-a lansat propunerea ca investiţia, absolut necesară, să fie suportată din Fondul de rezervă al Guvernului. Iulian Jugan, secretar de stat în Ministerul Mediului, prezent ieri la Târgovilşte, a promis că va susţine administraţia judeţeană pentru a realiza această investiţie.

Adrian Ţuţuianu şi-a propus ca sursa alternativă de apă pentru oraşul Pucioasa şi comunele Brăneşti, Doiceşti, Vulcana Băi şi Vulcana Pandele să fie realizată anul acesta.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, ultimele probe de apă sunt conforme din punct de vedere microbiologic. Totuşi, se interzice consumul apei pentru băut şi prepararea alimentelor, deoarece în acest moment valorile parametrului clor rezidual liber la iesirea din statia de tratare si la consumator (reteaua de distributie) sunt in continuare crescute pana la stabilirea cu certitudine a mentinerii constante in timp a calitatii parametrilor de potabilitate, in scopul prevenirii oricarui risc pentru sanatatea populatiei.

View My Stats