ARGEŞ: Patru ani de muncă la negru, evaziune fiscală şi spălare de bani!
UPDATE
În urma a 11 de percheziţii domiciliare efectuate în această dimineaţă, la persoane bănuite de infracţiuni economice, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Argeş au ridicat înscrisuri contabile, documente de evidenţă contabilă, două dispozitive DVR, 27.000 de lei, carduri bancare şi unităţi de calcul. 30 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Argeş, pentru audieri.
Faţă de N.M.C., de 47 de ani, domiciliat în mun. Bucureşti a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Persoana va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în data de 17 iulie 2014 cu propunerea de arestare preventivă.
Cercetările continuă pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale.
VIDEO
Peste 100 de polițiști desfășoară 11 percheziții domiciliare, în Argeş, Ilfov şi Bucureşti, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.
„În cadrul dosarului instrumentat de polițiștii argeșeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, sunt vizate 2 societăţi comerciale şi 2 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2011 – până în prezent, persoanele percheziţionate ar fi omis în tot sau în parte evidenţierea în actele contabile ori alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale” , se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.
Totodată, persoanele sunt bănuite că, în perioada 2011-2014, ar fi angajat aproximativ 100 de persoane, fără a încheia contracte individuale de muncă, pentru tăinuirea sursei impozabile de venit în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
Prejudiciul estimat creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit şi TVA este de peste 350.000 lei.