Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VOT: România construieşte la Alba-Iulia un monument grandios dedicat Marii Uniri!

VOT: România construieşte la Alba-Iulia un monument grandios dedicat Marii Uniri! 

Astăzi, în Parlamentul României, a fost adoptată legea privind construirea unui grandios monument dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în municipiul Alba-Iulia. Gestul parlamentarilor a fost primit cu mulţumire de români, care văd în acest demers o dovadă clară că respectăm trecutul nostru, că îi cinstim cum se cuvine pe bravii noştri eroi, care şi-au dat viaţa în numele libertăţii şi independenţei naţionale!

„Nu-i putem uita pe cei care, de-a lungul veacurilor, s-au sacrificat pentru ţară, pe cei care şi-au dat viaţa pentru a ţine România în matca ei firească, pe cei care s-au jertfit pentru crearea României Mari! Anul viitor, vom sărbători Centenarul Marii Uniri! 100 de ani de la săvârşirea actului istoric care a contopit tot ce înseamnă româneşte!Pământ, suflet, limbă şi simţire!

Am dovedit că, indiferent de vicisitudinile impuse de vremuri, de politicile globale, de jocurile marilor imperii, am rezistat, ca neam, ca ţară, ca limbă şi tradiţie. Ne-am apărat cu străşnicie şi dragoste pământul străbun şi îl vom apăra şi de acum înainte! Marea unire înfăptuită la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, este un reper al trăiniciei, al suveranităţii, al democraţiei pentru care am luptat.

În cinstea Zilei Naţionale a României, Parlamentul a aprobat Legea privind construirea în municipiul Alba Iulia a Monumentului Marii Uniri. Va fi un simbol viu, puternic, al dragostei noastre pentru România”, a scris deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan pe pagina sa de Facebook.

View My Stats