Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Scandal la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte

VIDEO: Scandal la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte 

Sfârsit de săptămână încins la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Unde anume? Ați ghicit! La Secția Primiri Urgențe, căreia cetăţeanul îi aduce cele mai multe critici, departamentul cu cel mai mare deficit de medici. Locul unde, până intri la consultație, ai trista șansă sa aștepți pe scaun sau in picioare ore în șir. Noaptea trecută, adică sâmbătă spre duminică, s-au depăşit patru ore! Asistenții medicali cu greu mai puteau ţine în frâu nervozitatea pacienților și însoţitorilor. Se răspundea, simplu, că este doar un singur medic pe secție, iar trierea se efectuează în funcție de urgență, nu în ordinea sosirii la spital.

Cetățenii sosiți din toate colţurile județului erau mirați că pe holurile de la UPU erau mulți boschetari. Oameni şi ei, dar fiind nespălaţi de săptămâni bune, miroseau îngrozitor.

„Ăştia sunt pristiniti aici, vin și dorm în sala de așteptare… Uite, ăla, doarme în căruciorul pentru bolnavi, nimeni nu îi zice nimic, e ca la nebuni”, ne-a spus, revoltat, un bătrân.

Și, parcă pentru a fi povestea în ton cu cele relatate de dâmboviţean, cei care aşteptau resemnați să li se asigure dreptul constituţional la sănătate au avut parte și de un spectacol, pentru mulți destul de neplăcut, dar care i-a mai făcut să uite lunga așteptare. Protagoniști, doi polițiști și un tânăr care, după manifestări, părea că ar avea ceva probleme cu capul. Tocmai pe acest motiv oamenii simpli prezenți în zonă i-au acuzat pe polițiști că nu ştiut să gestioneze criza şi au dat un spectacol hâd într-un loc unde oamenii vin să se caute de sănătate si nu gustă de niciun fel demonstrațiile de forţă.

„Să ştiţi că sunt de vină si paznicii ăștia de la spital. Fac pe zmeii cu oamenii amărâți. Nimeni nu vine aici de plăcere. E firesc să te ia nervii de la boală, de la nepăsarea cadrelor medicale… Dacă îi injura unul sau se ceartă cu ei, una-două, cheamă poliția. Aici trebuie să știi sa vorbești, să fii omenos, sa-l înțelegi pe cetăţean…”, ne-a mărturisit un bolnav.

VIDEO

View My Stats