Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 14, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Deputatul Cezar Preda, jignit şi tratat cu dispreţ de conducerea COS Târgovişte!

VIDEO: Deputatul Cezar Preda, jignit şi tratat cu dispreţ de conducerea COS Târgovişte! 

Mai marii Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte au răspuns ironic, jignitor, unei întrebări parlamentare pe care deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda a adresat-o ministrului Economiei, nicidecum administratorilor COS. Demnitarul a mărturisit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că vrea să creadă că patronul nu a citit adresa pe care i-au pus-o pe masă reprezentanţii compartimentului juridic al COS, că dacă ar fi lecturat-o nu ar fi aprobat să fie expediată.

„Dacă oficiul juridic i-a pus pe masă patronului o scrisoare şi acesta a citit-o şi a semnat-o, înseamnă că modul în care un administrator înţelege să facă afaceri în România şi să răspundă la întrebările unui parlamentar sunt neconforme cu ceea ce înseamnă Europa. Se vede clar că el nu trăieşte în Europa.

Pe fond, domnii de la Juridic, din Combinat, mi-au spus că nu cunosc situaţia şi că toate secţiile merg, că numai două au fost dezafectate. Domniile lor consideră că merge aerul dinăuntru, că presupun că nu mai sunt utilaje acolo”, a precizat Cezar Preda.

Demnitarul a propus, public, conducerii COS să i se permită să meargă într-o vizită în combinat, însoţit de jurnalişti, pentru a vedea, pe viu, cum stau lucrurile acolo, pentru a fi eliminate suspiciunile că unitatea ar fi pe butuci.

VIDEO

Deputatul PNL l-a invitat astăzi la cabinet, pentru discuţii despre soarta angajaţilor, despre situaţia economică a COS, pe Gabriel Banu, unul dintre liderii sindicatelor din Combinat.

Fiindcă ne aflam încă în sediul cabinetului parlamentar după încheierea conferinţei de presă, am solicitat deputatului Preda să participăm şi noi la discuţiile pe care le va avea cu sindicalistul Banu, pe care îl cunoşteam a fi un lider transparent, comunicativ şi deschis dialogului. Banu s-a arătat ofuscat că ne-a găsit acolo.

„Eu, ca parlamentar de Dâmboviţa, încerc să văd şi eu realitatea, cum stau lucrurile, cum pot să ajut. Subiectele au venit tot de la dumneavoastră, de la colegii din Combinat”, i-a spus deputatul Cezar Preda lui Gabriel Banu.

L-a mai rugat pe liderul sindical să sprijine demersul său de a organiza o vizită cu presa în incinta COS. Banu nu s-a arătat prea încântat de această iniţiativă, dar a promis că va încerca să facă câte ceva…

Cât priveşte participarea ziariştilor la discuţiile dintre el şi deputatul Cezar Preda, sindicalistul nu a acceptat în ruptul capului aşa ceva. Gest nefiresc şi nedemocratic pentru un lider de sindicat pentru care transparenţa şi comunicarea publică ar trebui să fie elemente esenţiale în activitatea întreprinsă în folosul celor pe care îi reprezintă.

gabriel banu - cezar preda

View My Stats