Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TELEORMAN: Din greşeală, şi-a dat foc la casă

TELEORMAN: Din greşeală, şi-a dat foc la casă 

Totul a început cu o operaţiune ce trebuia să fie una de rutină pentru un gospodar de la ţară – schimbarea buteliei de la aragaz. Numai că bărbatul din localitatea Bogdana nu a montat-o corespunzător, ceea ce a dus la scăpări de gaze.

Cea de-a doua greșeală făcută imediat a fost verificarea etanșeității racordului cu chibritul, moment în care s-a declanşat incendiul. Flăcările s-au propagat rapid la obiectele din bucătărie, existând posibilitatea extinderii acestora la întreaga locuință.

Speriat, proprietarul a apelat numărul unic de urgență 112, solicitând intervenția pompierilor militari. Sosiți la fața locului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, militarii din cadrul Gărzii de intervenție Piatra au constatat că incendiul se manifesta în bucătăria locuinței, fiind distruse de foc o butelie, un aragaz, o fereastră, un televizor și zugrăveala de pe pereți.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 5.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 20.000 de lei.

„Reamintim cetățenilor că verificarea etanșeității buteliei de aragaz și a instalației de alimentare cu gaze se face, în mod corect, numai cu apă și săpun și nu cu flacără”, precizează cpt. Dragomir Adrian Gelu, purtător de cuvânt al ISU „A.D. Ghica” Teleorman.

View My Stats