Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 3, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TELEORMAN: 1.000 de euro, şpagă pentru o adopţie! Directoarea DGASPC şi alţi 3 şefi din instituţie sunt cercetaţi de DNA

TELEORMAN: 1.000 de euro, şpagă pentru o adopţie! Directoarea DGASPC şi alţi 3 şefi din instituţie sunt cercetaţi de DNA 

Procurorii anticorupţie se pare că o suspectează pe Floarea Alesu, directoarea Direcţiei Generrale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, că ar fi luat mită pentru a facilita adopţia. În vizorul DNA, sunt şi alţi trei şefi de serviciu din cadrul DGASPC Teleorman: Dumitru Jenica – șef al Serviciului Juridic Contencios Resurse Umane și Evaluare Inițială; Boboc Remus Ionuţ – șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnici și Aprovizionare şi Balaban Constantin Claudiu – șef al Complexului de Servicii destinat Copilului și Familiei.

Percheziţiile s-au efectuat în municipiul Alexandria şi în Roşiorii de Vede, la domiciliile suspecţilor, dar şi la sediul DGASPC Teleorman. Directoarea Florea Alesu ar fi primit aproximativ 1.000 de euro pentru fiecare copil dat în adopţie. În perioada 2005 – 2012, la DGASPC Teleorman s-au înregistrat peste 150 de dosare de adopţie, din care s-au finalizat 50.

„S-au ridicat câteva agende unde erau câteva file, dar după mine nimic să ne învinuiască. Au ridicat laptopul pe care îl aveam de la serviciu. Dumnelor mi-au spus că nu sunt acuzată, că sunt decât suspiciuni. De asta au şi făcut percheziţii, ca să caute probe să vadă ce şi cum”, a declarat directoarea Floarea Alesu.

În casa şefei de la DGASPC Teleorman, procurorii au găsit 100 de euro şi 4.400 de lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de cei patru inculpaţi.

alexandria

Pe timpul cât se află sub control judiciar, aceştia trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemați;
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului;
e) să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nici o cale cu ceilalți inculpați, precum și cu martorii din dosar;
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

View My Stats