Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 15, 2025
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: La mulţi ani, Majestate! Lecţie de istorie cu ocazia aniversării Regelui Mihai!

TÂRGOVIŞTE: La mulţi ani, Majestate! Lecţie de istorie cu ocazia aniversării Regelui Mihai! 

Asociaţia Mişcarea pentru Regat şi Coroană a ales, anul acesta, să marcheze ziua de naştere a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României (25 octombrie) la Târgovişte, veche Cetate de Scaun a ţării, oraş cu care familia regală are legături vechi. Evenimentul, organizat la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu”, a fost, de fapt, o lecţie de istorie, în cadrul căreia s-au spus adevăruri ţinute la top secret în anii comunismului, dar şi după revoluţia din decembrie 1989.

Anterior acestui moment, conducerea Mişcării pentru Regat şi Coroană a susţinut o conferinţă de presă la sediul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, formaţiune care şi-a trecut în programul de guvernare, la revenirea pe scena politică românească după 1989, restaurarea monarhiei ca formă de guvernământ.

Preşedinta Asociaţiei, Marilena Rotaru – jurnalist TV, şi vicepreşedintele Marius Oprea – istoric şi scriitor au evidenţiat că, din păcate, în România se continuă şi astăzi propaganda comunistă, aceea de a sărbători pe 25 octombrie Ziua Forţelor Terestre şi a uita de ziua Majestăţii Sale Regele Mihai I, deşi istoria dezvăluie că Armata Română i-a dedicat regelui victoria repurtată la 25 octombrie 1944.

„Nu se pomeneşte nicăieri că trupele Armatei Române au făcut un efort extraordinar pentru a realiza eliberarea ultimei bucăţi din teritoriul patriei, în 25 octombrie 1944, pentru ca acest moment să comemoreze şi aniversarea regelui Mihai, cel care a fost iniţiatorul acţiunii de la 23 august, prin care România a întors armele împotriva Germaniei fasciste. Acest lucru a fost ocultat de comunişti, care au sărbătorit Ziua Forţelor Armate fără să pomenească nimic despre rolul pe care l-a avut regele în eliberarea ţării de sub ocupaţia trupelor fasciste şi, bineînţeles, eliberarea Ardealului de sub ocupaţia hortistă”, a explicat istoricul Marius Oprea – vicepreşedinte al Asociaţiei Mişcarea pentru Regat şi Coroană.

Din punctul de vedere al acestuia, ceea ce se întâmplă în data de 25 octombrie probează că nu trăim într-o societate pe deplin normalizată.

„Comunismul nu a dispărut din România, ci doar s-a privatizat în beneficiul elitelor din fostul PCR, în special eşalonul doi, trei şi tineretul comunist. Am un exemplu chiar la nivel local. Domnul Adrian Ţuţuianu, care a reprezentat judeţul şi în Guvern, ca ministru al Apărării, înainte de 1989, era în Comitetul Asociaţiei Studenţilor Comunişti din Bucureşti şi răspundea de căminele Grozăveşti, calitate în care, în 1987, după manifestaţia de la Braşov, a organizat o mare şedinţă şi m-a dat afară din cămin pur şi simplu, pentru că eram braşovean, refuzasem să intru în Partidul Comunist şi provocasem dezordine în cămin… Aşa că nu are de ce să ne mai mire faptul că, şi astăzi, autorităţile ocultează aspectul că eliberarea ultimei bucăţi a ţării, la finele celui de-al Doilea Război Mondial, nu poate fi despărţită, istoric vorbind, de persoana Regelui Mihai, pe care îl aniversăm pe 25 octombrie”, a declarat Marius Oprea.

Preşedinta Marilena Rotaru a ţinut să puncteze că Mişcarea pentru Regat şi Coroană nu şi-a propus să strângă un anume număr de membri. Pur şi simplu, contează pe cei care vor să înţeleagă şi să afle istoria, pe oamenii care aleg să vină voluntar la evenimentele organizate cu scopul de a restabili adevărul despre trecutul nostru. De asemenea, Asociaţia nu este un adversar al republicii propriu-zise, deşi consideră că monarhia este soluţia cea mai bună pentru România.

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

A mai spus Marilena Rotaru că, în data de 10 mai 2017, Mişcarea pentru Regat şi Coroană a iniţiat o acţiune juridică prin care a cerut anularea actului abdicării din 30 decembrie 1947.

„A fost o discuţie foarte constructivă la nivelul procurorului general şi aşteptăm să înceapă procesul şi audierile, pentru că, aşa cum am motivat atunci, avem martori preţioşi care pot fi audiaţi. Există şi documente. De pildă, în Monitorul Oficial din 30 decembrie 1947, nu există actul abdicării. Conform acelui Monitor Oficial, suntem regat”, a precizat Marilena Rotaru.

Pe 25 octombrie 2017, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a împlinit 96 de ani. Şi-a sărbătorit ziua de naştere în cadru privat, la reşedinţa din Elveţia, alături de Principesa Sofia. La Bucureşti, Principesa Moştenitoare Margareta – Custodele Coroanei, Principele Radu şi Principesa Maria au participat la cea de-a zecea ediţie a concertului anual de binefacere organizat, la Ateneul Român, de Fundaţia Principesa Margareta a României. Fondurile obţinute vor fi folosite în beneficiul programului prin intermediul căruia sunt oferite burse de studiu tinerilor artiştilor aflaţi în situaţii materiale dificile.

View My Stats