Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SESIZEZĂ ONLINE PROBLEMELE DIN SPITALE! Culpă, abuz sau mită, toate cazurile pot fi denunţate pe medalert.ro

SESIZEZĂ ONLINE PROBLEMELE DIN SPITALE! Culpă, abuz sau mită, toate cazurile pot fi denunţate pe medalert.ro 

În România, este funcţional, de anul trecut, primul portal unde pot fi sesizate online cazurile de eroare medicală, de mită sau orice altă situaţie cu care pacienţii se confruntă în spitale. Este vorba de site-ul medalert.ro, unde puteţi denunţa orice culpă, abuz medical sau caz mită.

Cazurile vor fi investigate de voluntari din cadrul unui ONG, după care vor fi predate Comisiei de Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii. În situaţiile de mită, responsabilii din minister se vor implica numai dacă cel care face sesizarea va fi dispus să spună numele medicului, spitalul şi suma solicitată.

Până acum, pe portalul medalert.ro au fost înregistrate 85 de sesizări, una dintre ele fiind din judeţul Dâmboviţa: „Sotia mea a nascut acum 3 saptamani la spitalul din Târgovişte o fetita care a luat din spital o bacterie Klebsiella. Este o mizerie de nedescris in acel spital, umbla gandaci in saloane unde se afla copiii nou-nascuti. din cauza acestei bacteri luate din spital, fata mea este la terapie intensiva la spital cu septicemie severa. Faceti ceva si inchideti spitalele sau sectiile infecte”.

Proiectul este sprijinit de Ambasada Statelor Unite şi de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, iar membrii echipei lucrează pro-bono.

  • Laurenţiu Diaconu-Colintineanu – este jurnalist la RFI România şi absolventul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.
  • Vlad Mixich – este jurnalist la HotNews.ro şi absolventul Facultăţii de Medicină din Timişoara.
  • Sanda Nicola – este jurnalist la televiziunea Digi 24 şi absolventa BBC School of Journalism.
View My Stats