Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SENTINŢĂ: Directorul ADR Sud Muntenia a fost achitat în dosarul deschis de DNA

SENTINŢĂ: Directorul ADR Sud Muntenia a fost achitat în dosarul deschis de DNA 

Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe directorul ADR Sud Muntenia în dosarul deschis de procurorii DNA sub acuzaţia de abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție. Alături de Liviu Muşat, judecătorii i-au achitat şi pe ceilalţi doi angajaţi ai ADR Sud Muntenia, despre care anchetatorii spun că se fac vinovaţi de instigare la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, respectiv: Mariana Vişan – director adjunct Organism Intermediar POR în cadrul ADR Sud Muntenia și Dragomir Scripcă – expert în cadrul Biroului Județean Ialomița al Agenției. Decizia poate fi atacată cu apel.

„Suntem după 31 de luni de când a început seria de percheziții din partea Direcției Naționale Anticorupție, mai precis în data de 29 octombrie 2014. Din februarie a urmat punerea sub acuzare, moment în care am devenit inculpați, iar din iulie 2015 dosarul a fost înaintat Tribunalului București. În toată această perioadă, de peste 900 de zile, am răspuns tuturor solicitărilor, ne-am prezentat la toate termenele de judecată, care au fost în număr de peste 30, iar dosarul s-a soluționat cu sentința de achitare pentru toți colegii din Agenție implicați în această speță”, a declarat Liviu Muşat.

Directorul ADR Sud Muntenia a fost acuzat de procurorii DNA că a amânat nejustificat vizitele de monitorizare şi constatarea unor neconcordanţe în derularea unor proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă în judeţul Ialomiţa.

View My Stats