Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDAL: Un avocat din Bucureşti, pistolar de ocazie în comuna Ludeşti din judeţul Dâmboviţa

SCANDAL: Un avocat din Bucureşti, pistolar de ocazie în comuna Ludeşti din judeţul Dâmboviţa 

De o săptămână, locuitorii din satele Scheiu de Jos şi Scheiu de Sus, din judeţul Dâmboviţa, nu vorbesc decât despre scandalul de la Căminul Cultural, altercaţie care s-a terminat cu focuri de armă şi cercetare criminalistică la faţa locului. Spun oamenii că pistolarul ar fi avocat în Bucureşti şi era venit în vizită la rudele soţiei. Şi cum la Căminul Cultural din Scheiu de Jos, proaspăt reabilitat, era în plină desfăşurare o petrecere de tip disco-bar, s-a gândit omul să vadă şi el cum este… agitaţia sătească.

Potrivit unor martori, bucureşteanul se afla la o masă împreună cu un prieten, când au fost deranjaţi de un localnic bine ameţit care i-a aruncat în faţă amicului avocatului vinul dintr-un pahar. Bărbatul stăpânit de aburii alcoolului a fost calmat şi chiar şi-a cerut scuze pentru fapta lui. Numai că minunea nu a ţinut prea mult! După alte minute, s-a întors şi iar şi-a „spălat” victima cu vin. A fost momentul în care avocatul a pus şi el mâna pe paharul cu vin de pe masă şi l-a aruncat spre scandalagiu, cu explicaţia „Na, mă, să vezi şi tu cum e”! Într-un final, săteanul turmentat a fost scos din Căminul Cultural. Părea că totul se opreşte aici. Numai că…

La plecarea spre casă, avocatul şi amicul său au fost întâmpinaţi în drum de bărbatul recalcitrant şi o rudă a sa, puşi evident pe răzbunare. Într-o clipită s-a iscat bătaia. În încăierare, bucureşteanul şi-a luat arma din maşină şi a tras trei focuri în aer!

Potrivit IPJ Dâmboviţa, s-a dispus măsura indisponibilizării armei şi muniţiei aferente, precum şi cea a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor. Totodată, organizatorul activităţilor distractive a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

În cauză, se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe” şi „uz de armă fără drept”, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet.

View My Stats