Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDAL: Profesor, bătut în faţa elevilor de un învăţător? Inspectoratul Şcolar şi Poliţia fac cercetări

SCANDAL: Profesor, bătut în faţa elevilor de un învăţător? Inspectoratul Şcolar şi Poliţia fac cercetări 

Fostul director al Şcolii din Hulubeşti, Robert Nenişanu, şi-a dat în petic! Ieri, a provocat un scandal monstru chiar în Şcoala Butoiu, unde este învăţător. Nu se mai auzise în ultima perioadă despre dascalul de la Hulubeşti, o vreme PSD-ist înfocat şi adversar de temut al primarului Chiriţă, cu care se tot războia pe când îşi dorea să fie director de şcoală.

Florin Alin Ilie, profesorul care spune că a fost agresat de Nenişanu, este din Butoiu de Sus, membru PSD şi consilier local. Predă educaţie fizică la Şcoala Râncaciov, comuna Dragomireşti. Ieri, venise la Butoiu să îi dea niste bani surorii sale, profesoră de Limba romană la şcoala din sat. Era în jurul orei 10:00. Se afla pe hol şi se uita la nişte afişe. În jur, copii, profesori, agitaţie. Nu se gândea nicio clipă, că va apărea învăţătorul Nenişanu, care, fără să ţină cont de profesiunea lui, de împrejurari, va tăbărî cu pumnii si picioarele pe fostul său coleg şi tovarăşs de partid.

„Era parcă drogat. M-a înjurat şi m-a lovit într-un mod brutal. Înjura pe toată lumea”, ne-a povestit profesorul agresat.

Lovit prin surprindere, Florin Alin Ilie s-a prăbuşit la pământ de durere. Copiii, surprinsi de gestul invatatorului Nenişanu, s-au speriat. Unii au fugit acasă de frică.

„Eu nu am avut cum să mă apăr. A venit şi m-a lovit pe la spate. Mi-a dat cu piciorul în organele genitale după care a început să mă lovească cu pumnii şi cu picioarele”, ne-a mărturisit Florin Alin Ilie.

Câteva profesoare aflate prin zonă au sărit în ajutorul tânărului lovit. A venit ţipând şi sora acestuia, Claudia. Florin a ajuns cu multiple leziuni la Spitalul din Găeşti. Medicii de aici au decis să-l transporte la Târgovişte pentru investigaţii amănunţite. Profesorul Florin Alin Ilie nu a rămas însă internat.

A fost anunţată Politia, conducerea Şcolii din Hulubeşti şi Inspectoratul Şcolar. Profesorul agresat este decis să apeleze la toate formele legale pentru ca Nenişanu să plăteasca pentru comportamentul său abuziv, necivilizat.

Povestea necazurilor pe care profesorul Ilie le are cu Nenişanu are rădăcini adânci. Florin Alin Ilie este şi consilier local la Hulubeşti din partea PSD. Îi place să se implice în treburile comunităţii, în problemele instituţiilor de învăţământ. Se pare că lui Nenişanu nu i-a convenit că alesul Ilie ar fi pus întrebări noii conduceri a şcolii despre banii pentru gardul de la Butoiu, care, crede el, s-au cheltuit fără rost pe vremea când Nenişanu s-a aflat la cârma instituţiei de învăţământ de la Hulubesti.

„A cheltuit foarte mulţi bani fără să aibă documente, dar nu se sesizează nimeni”, ne-a declarat Florin Alin Ilie.

Vom urmări cum se vor implica instituţiile abilitate pentru rezolvarea acestui caz. Este de neconceput ca într-o scoala să se întâmple aşa ceva. Un învăţător să bată un profesor în faţa elevilor. Unde am ajuns?

Sorin Ion – inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Dâmbovita ne-a declarat că între cei doi este o răfuială mai veche. Au fost până de curând colegi în acelaşi partid. Mai spune Sorin Ion că învăţătorul Nenişanu a greşit grav când a procedat în acest mod. Profesorul Ilie avea dreptul să meargă în acea şcoală în calitatea sa de consilier local şi membru în Consiliul de Administraţie. Inspectorul şcolar general ne-a mai informat că, luni, va merge personal la Hulubeşti, pentru a cerceta această situaţie.

Am încercat să luăm legătura şi cu învăţătorul Nenişanu, însă acesta nu ne-a răspuns nici la apelurile telefonice, nici la mesajul transmis. Din câte am înţeles, şi Robert Nenişanu a reclamat la Poliţie inidentul de la Şcoala Butoiu de Sus, acuzându-l pe profesorul Ilie de ultraj şi că a intrat fără drept în instituţia de învăţământ.

View My Stats