Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDAL: Poliţia Locală Târgovişte, bună de plată daune morale şi un smartphone de 3.000 de lei

SCANDAL: Poliţia Locală Târgovişte, bună de plată daune morale şi un smartphone de 3.000 de lei 

Poliţia Locală Târgovişte a fost aspru criticată în ultimele zile din cauza unei acţiuni desfăşurată în forţă asupra unor tineri din microraionul 2. Alexandru Clipea, de profesie tehnician la Oţel Inox, ne-a mărturisit că, fără să aibă vreo vină, s-a trezit amendat, cu smartphonul de 3.000 de lei spart şi cu imaginea pătată.

În seara cu pricina, tocmai se întorsese de la un grătar unde fusese cu mai mulţi prieteni. Când a ajuns în zona parcului s-a retras 10-15 metri distanţă de grup pentru a vorbi la telefon.

„A apărut o dubă de la Poliţia Locală din care au coborât vreo şase inşi. Unul dintre ei, cel care mi-a spart telefonul, a venit direct la mine şi mi-a zis pe un ton răstit să mă legitimez. L-am rugat să aştepte până termin de vorbit la telefon. Nu a vrut să ţină cont de cererea mea. Am fost nevoit să întrerup convorbirea apoi am pornit camera să filmez, de teamă să nu mi se întâmple ceva. Mi-a dat cu mâna peste telefon, mi-a zis să închid. Eu, i-am spus că sunt în spaţiul public şi pot filma fără probleme. I-am dat datele şi mi-a dat din nou peste telefon, l-a şi spart”, ne povesteşte Alexandru nedoritul incident.

CITEŞTE ŞI: Abuz sau misiune îndeplinită? Şase poliţişti locali din Târgovişte au fost reclamaţi penal

scandal Micro II, Politia LocalaLucrurile s-au precipitat. Mai mulţi poliţişti s-au repezit la tânăr şi l-au imobi lizat.

„După ce au tras de mine şi m-au bruscat, m-am enervat şi eu. Am mai întrebat pentru ce vrea să mă amendeze. Mi-a răspuns că pentru consum de băuturi alcoolice în parc. Degeaba am încercat să-i explic că eu nu eram acolo, nu beam bere, că nu am nicio legătură cu persoanele respective. Mi-a găsit altă motivaţie, că nu am vrut să mă legitimez, că l-am înjurat în parc de faţă cu copiii”, ne mai spune Alexandru Clipea.

Tânărul a depus plângere la Poliţie, a contestat sancţiunea aplicată şi, totodată, va solicita să i se plătească telefonul distrus de poliţistul local nervos. Nu exclude nici solicitarea unor daune morale de la instituţia condusă de Gheorghe Dinu, fiindcă, în urma acestui eveniment, imaginea sa a avut de suferit pe nedrept.

View My Stats