Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDAL: Locuitorii din Titu au furat apă de 5,6 miliarde de lei, cu ajutorul unor angajaţi ai furnizorului!

SCANDAL: Locuitorii din Titu au furat apă de 5,6 miliarde de lei, cu ajutorul unor angajaţi ai furnizorului! 

În luna aprilie, în oraşul Titu, din judeţul Dâmboviţa, a ieşit la iveală faptul că se fura apă ca-n codru! Mai precis, cu apometrul de scară montat invers. Potrivit conducerii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, 50 din cele 100 de instrumente de măsură au fost găsite desigilate, iar 14 dintre acestea erau montate astfel încât să dea înapoi indexul înregistrat până la un anumit moment.

Prejudiciul a fost estimat, pentru perioada martie 2014 – aprilie 2015 şi luna iunie 2015, la 559.349,91 lei, adică 5,59 miliarde de lei vechi, sumă cu care Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa s-a constituit parte civilă în procesul penal, urmând ca banii să fie recuperaţi de la persoanele ce vor fi găsite vinovate de către instituţiile de anchetă.

CITEŞTE ŞI: „La Titu, s-a furat apă cu apometrul de scară montat invers! Cine a închis ochii?”

De asemenea, comisia internă de cercetare instituită prin dispoziţie a directorului general al Companiei de Apă a propus şi sancţiuni disciplinare faţă de mai mulţi salariaţi din cadrul societăţii, identificaţi ca fiind responsabili având în vedere împrejurările în care s-a săvârşit furtul de apă:
– Desfacerea disciplinara a contractului individual de munca conform prevederilor art 248, alin.1, lit e) din Codul muncii a 3 (trei) salariati din cadrul Sectorului Titu – CATD;
– Sanctionarea conform prevederilor art 248, alin.1, lit c) din Codul muncii cu reducerea salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10% a 4 (patru) salariati ai CATD.
– Sanctionarea cu reducerea salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 5% conform prevederilor art 248, alin.1, lit c) din Codul muncii a 2 (doi) salariati;
– Sanctionarea conform prevederilor art 248, alin.1, lit a) din Codul muncii cu avertisment scris a unui salariat;

View My Stats