Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 21, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDAL: Adăpostul de Câini de la Târgovişte, închis în timpul programului chiar şi pentru Poliţie. Ce se întâmplă înăuntru? VIDEO

SCANDAL: Adăpostul de Câini de la Târgovişte, închis în timpul programului chiar şi pentru Poliţie. Ce se întâmplă înăuntru? VIDEO 

Situaţie de-a dreptul revoltătoare, astăzi, la Adăpostul pentru Câini al Primăriei Târgovişte! Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Sufleţel” veniţi să preia o parte din câinii capturaţi de pe străzile din municipiu, pentru a-i îngriji şi pregăti în vederea adopţiei internaţionale, aşa cum fac cu succes de mai bine de un an de zile, au găsit porţile încuiate, deşi conform programului aveau dreptul să intre. În plus, se prezentaseră la adăpost chiar la sugestia şefei stabilimentului.

„Ne-a spus ieri să venim astăzi la ora 10:00 şi nu a vrut să ne primească. Mi-a dat pe sub poartă câţiva pui şi atât. Eu am venit să iau 50 de câini. Conform legii, în timpul programului, orice cetăţean poate veni şi are dreptul să intre, să adopte un câine sau mai mulţi. Noi, ca reprezentanţi ai unui ONG, avem dreptul să intrăm chiar şi în afara orelor de program. Mi-a spus că nu ne dă drumul înăuntru, că face dezinsecţie, ori această operaţiune sunt obligaţi să o facă după ora 14:00, când se termină programul pentru public. Noi stăm aici de o oră şi jumătate”, ne-a precizat Cristina Păun – preşedinta Asociaţiei Sufleţel din Târgovişte.

Convinsă că înăuntru pe petrec lucruri ilegale, altfel nu ar fi existat motive să nu i se permită accesul, Cristina Păun a solicitat intervenţia Poliţiei, sunând la 112. Surpriză! Nici poliţistului care s-a deplasat la faţa locului nu i s-a permis să intre. Degeaba a sunat-o omul chiar pe şefa Adăpostului, că nu i-a răspuns la telefon, deşi îl putea vedea pe geam. Degeaba a strigat la poartă. Nimic! Cei din interior se uitau din când în când pe fereastră şi atât. După vreo 30 de minute, timp în care a fost ţinut dincoace de gard, poliţistul a decis să plece, cu precizarea că va înainta sesizarea primită prin 112 către Primăria Târgovişte.

VIDEO

„Eu l-am sunat şi pe primar. Mi-a spus că nu ştie nimic, că este într-o şedinţă la Prefectură. Asociaţia a făcut o înţelegere cu Primăria Târgovişte, că luăm 50 de câini pe lună, iar ei nu-i omoară. Noi am luat chiar şi 80 de câini în unele luni. Nu am lăsat niciodată câinii în adăpostul Primăriei mai mult de 10 zile. I-am preluat noi, în adăpostul privat. Ca să nu fie probleme, le-am adus şi hrană în adăpostul Primăriei, există documente în acest sens. Astăzi, am sunat şi la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, iar domnul Tolea mi-a spus că nu are pe cine să trimită aici, fiindcă sunt toţi în munte, acolo unde au fost trăznite mai multe oi”, spune Cristina Păun.

Între timp, la poarta adăpostului au ajuns mai mulţi membri ai Asociaţiei Sufleţel. Cu toţii erau revoltaţi de ceea ce se petrece acolo. Oamenilor li s-a părut ciudat şi faptul că Poliţia s-a limitat doar la a trimite un om la faţa locului şi atât. Nu înţelegeau de ce demersul trebuie să se încheie cu o adresă către Primăria Târgovişte şi nu cu o solicitare făcută judecătorilor pentru a obţine mandatul care să le permită accesul în interiorul adăpostului.

„Domnule, dacă eu aud că vecinii mei se bat în casă şi sun la 112, tot aşa face Poliţia? Vine, bate la uşă şi dacă nu le răspunde îi lasă să se omoare mai departe şi apoi, eventual, îl arestează pe unul dintre ei, că i-a dat celuilalt în cap şi l-a lăsat lat? Nu este absurd? Acelaşi lucru se întâmplă şi aici. Înăuntru se omoară câini, iar noi stăm la poartă şi nu putem face nimic, chiar dacă a venit şi Poliţia. Este de-a dreptul revoltător. În ce ţară trăim”?

Astăzi, la Adăpostul Primăriei Târgovişte, ne-am făcut de râs şi în faţa voluntarilor germani, veniţi împreună cu Cristina Păun să preia câinii. Aceştia ne-au spus că nu au mai văzut aşa ceva în nicio ţară prin care au fost. Să stea la poartă o grămadă de reprezentanţi ai unui ONG pentru protecţia animalelor şi un poliţist, iar cei dinăuntru să-şi continue nestingheriţi activitatea, indiferent cât de legală sau ilegală ar fi. Voluntarii nemţi erau convinşi că în adăpost câinii sunt eutanasiaţi, altfel ar fi fost primiţi, şi au luat imediat legătura cu ONG-urile din ţara lor, cărora le-au spus că la Târgovişte se întâmplă lucruri necurate. Cu alte cuvinte, este o chestiune de ore până ce Europa va afla cum sunt omorâţi câinii la Târgovişte.

adapost caini targoviste 5adapost caini targoviste 3 adapost caini targoviste 1 adapost caini targoviste 2

View My Stats