Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » S-A DAT STARTUL EDIŢIEI A ŞAPTEA A BURSEI PENTRU EXCELENŢĂ ÎN JURNALISM! Data limită pentru trimiterea aplicatiilor este 5 martie

S-A DAT STARTUL EDIŢIEI A ŞAPTEA A BURSEI PENTRU EXCELENŢĂ ÎN JURNALISM! Data limită pentru trimiterea aplicatiilor este 5 martie 

Jurnaliștii din România au șansa de a câștiga o bursă jurnalistică în valoare de 2.000 de euro, alături de îndemnizații de călătorie și cercetare, precum și de a participa la seminarii de dezvoltare profesională în străinătate. La ediția de anul trecut a Bursei pentru Excelență în Jurnalism, Sorana Stănescu, jurnalist TVR, a primit marele premiu de 4.000 de euro pentru articolul despre restricțiile de pe piața muncii din Marea Britanie care i-au făcut pe muncitorii români și bulgari tot mai ușor de exploatat.
Jurnaliști cu experiență din România, Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia sunt invitați să se înscrie la cea de-a șaptea ediție a programului “Bursa pentru Excelență în Jurnalism”.

În fiecare an, zece jurnaliști sunt selectați prin intermediul unei competiții deschise, pentru a primi finanțare și sprijin profesional în vederea cercetării și a redactării unui material pe un subiect de importanță regională și europeană.

Tema ediției din acest an este Integritate.

Jurnaliștii selectați în cadrul edițiilor anterioare ale Bursei au declarat că aceasta i-a ajutat să-și îmbunătățească aptitudinile în domeniu și să-și extindă aria de expertiză în afara țării din care fac parte.

“Bursa pentru Excelență în Jurnalism mi-a dat șansa de a duce la bun sfârșit o investigație pe un subiect pe care începusem cercetarea cu mult timp în urmă. În cadrul programului am avut oportunitatea de a lucra cu un editor foarte exigent – o experiență rar întâlnită în media din România – ceea ce m–a ajutat să îmi dezvolt aptitudinile de storytelling”. a declarat Sorana Stănescu, câștigătoare a Bursei din 2012.

Aplicanții selectați de către un comitet independent vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro, precum si îndemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro. De asemenea, jurnaliștii selectați vor participa la seminarii de dezvoltare profesională și vor primi îndrumare pe tot parcursul realizarii materialelor.

În plus, primele trei articole câștigătoare vor fi premiate cu burse în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro. Articolele vor fi publicate atât în engleză, cât și în limbile locale în media regională și internațională.

Odată cu finalizarea programului, jurnaliștii vor deveni membri ai rețelei de absolvenți și astfel vor avea ocazia de a interacționa cu jurnaliști de prestigiu, regionali sau internaționali. De asemenea, membrii rețelei vor avea oportunitatea să își promoveze materialele, dar și să apeleze la sprijin profesional sau financiar pentru cercetare.

Programul Bursa pentru Excelență în Jurnalism a fost lansat în 2007 de Robert Bosch Stiftung și Fundația ERSTE în colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) și își propune să promoveze jurnalismul de calitate, dar şi să contribuie la crearea de reţele de colaborare profesională între țări.

Data limită pentru trimiterea aplicatiilor este 5 martie 2013.

Pentru mai multe detalii referitoarea la bursă, formularul de aplicare și criteriile de eligibilitate, vă rugăm accesați site-ul programului: fellowship.birn.eu.com

View My Stats