Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PUCIOASA: Bugetul oraşului, votat… la limită! Primarul cere demisii din Consiliul Local!

PUCIOASA: Bugetul oraşului, votat… la limită! Primarul cere demisii din Consiliul Local! 

Consiliul Local Pucioasa a votat, săptămâna aceasta, bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului pentru anul 2017. La limită, adică 9 voturi din 17! Situaţia l-a nemulţumit pe primarul Constantin Ana, întrucât în grupul celor care nu au fost de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de Executiv s-au regăsit şi trei aleşi de la PSD, adică din aceeaşi barcă politică cu edilul! Asta în condiţiile în care, anterior, a existat o discuţie constructivă la partid, cu întrebări şi răspunsuri, purtată timp de câteva ore. De asemenea, primarul a participat la şedinţa comisiilor reunite ale Consiliului Local, pentru a răspunde întrebărilor şi a explica de ce nu s-au alocat bani pentru toate nevoile oraşului. Şi au existat multe reproşuri, dintre care o reţinem pe aceea că se cheltuiesc banii pe… hârtii, adică pe întocmirea de studii şi proiecte pentru accesarea de fonduri guvernamentale şi europene.

„Degeaba am argumentat că banii de proiecte ne ajung pentru asfaltarea a maximum două străzi! Degeaba am explicat eu că toate contractele noastre au prevăzută o clauză, gândită de mine, de actualizare gratuită încă 3 ani a SF-urilor! Degeaba am arătat că noi am achiziționat servicii de proiectare la o treime din prețurile practicate pe vremea lui Bădău (nota redacţiei: fostul primar)! Degeaba”!

A urmat şedinţa Consiliului Local Pucioasa, joi – 30 martie 2017, cu discuţii mai aplicate şi un ton mult mai blând decât la comisii. Toate până la vot, după cum ne-a precizat primarul Constantin Ana!

„Alături de cei cinci consilieri PNL, domnii Postelnicu, Mădăran şi Veveriță s-au abţinut de la vot! O abţinere cât un vot împotrivă! Doar 9-8 pentru, cu ajutorul consilierului independent, dl. doctor Cioroba! Şi asta în condițiile în care nedepunerea bugetului aprobat la Finanțe până pe 4 aprilie ar fi blocat toate activitățile, ne-ar fi aruncat în haos! Situația este una umilitoare pentru primarul Ana Constantin, cât şi pentru președintele de organizaţie Ana Constantin!

Eu nu pot să continui așa! În acest moment, domnilor, trebuie să ne despărțim, lucrurile nu mai pot continua la fel! Închei prin a le mulțumi celor trei consilieri pentru efortul depus în campania de la alegerile locale, unde, recunosc, au pus serios umărul la victoria mea şi a echipei noastre, cât şi la alegerile parlamentare. Le recunosc sincer meritele şi tocmai de aceea le dau posibilitatea de a-şi depune în decurs de o săptămâna demisia de onoare din funcția de consilier local, altfel voi proceda conform statutului PSD, demarând procedura de excludere a lor”.

Potrivit primarului Constantin Ana, în bugetul pentru 2017, s-au asigurat resursele financiare pentru funcţionarea administraţiei publice locale şi a instituţiilor din subordine şi s-au alocat bani pentru secţiunea de dezvoltare.

„Centralizând nevoile primare, aveam nevoie de 4,7 milioane de lei, iar noi avem aproape 3,2 milioane lei (din care circa un milion primiți de la Consiliul Județean, pentru echilibrare bugetară). Aici am încercat cele mai multe variante, pentru a acoperi cât mai multe din nevoile oamenilor, pentru a rezolva cât mai multe din problemele orașului! Analizând variantele pe care le avem, am ajuns la concluzia caă singura șansa a orașului nostru este de «a forța» toate sursele de finanțare, fie ele europene sau guvernamentale.

După cum știți avem deja două proiecte europene depuse, urmează să depunem încă 12 anul acesta, 11 proiecte au fost depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală, mai pregătim două proiecte pe CNI şi unul cu finanțare de la Ministerul Turismului. Pentru că aceasta este singura șansa a orașului nostru! Practic, cu o cheltuială de 2 milioane de lei, solicităm finanţări (cu șanse reale de a le obține) de peste 200 de milioane de lei. Sigur, acești bani nu vin peste noapte, așteptarea e lungă si câteodată dureroasă, dar vă asigur că merită”.

View My Stats