Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROPUNERE: Liceul părăsit de la Dărmăneşti se pretează să devină centru de perfecţionare ISU

PROPUNERE: Liceul părăsit de la Dărmăneşti se pretează să devină centru de perfecţionare ISU 

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda solicită ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, să ia în calcul ideea înfiinţarii unui centru de perfecţionare pentru cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa.  Încă de acum câteva luni, demnitarul PNL a oferit şi o soluţie pentru deschiderea acestui centru. La Dărmăneşti, unde există o construcţie definitivată, spaţioasă, care se pretează desfăşurării unor activităţi de perfecţionare, lăsată, din păcate, în părăsire.

Explică Cezar Preda că respectivul imobil, ridicat în perioada 2010-2012, în care s-a investit un milion de euro, trebuia să devină un campus pentru învăţământul preuniversitar, mai ales că se vorbea despre apariţia în zonă a unei fabrici de componente electronice care ar fi avut nevoie de tehnicieni specializaţi. Proiectul a căzut, iar clădirea este în momentul de faţă supusă degradării.

„Vă rog să analizați cu atenție oportunitatea propunerii făcute, urmând ca domnul Raed Arafat, secretar de stat în ministerul pe care îl conduceți, să dispună măsurile necesare în vederea înființării centrului de perfecționare a pregătirii pentru managementul situațiilor de urgență”, precizează Cezar Preda într-o întrebare adresată ministrului de Interne, Carmen Dan.

View My Stats