Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Proiectul UDMR privind folosirea limbii minorităţilor în instituţiile publice a căzut la VOT!

Proiectul UDMR privind folosirea limbii minorităţilor în instituţiile publice a căzut la VOT! 

Proiectul de modificare a Legii administraţiei publice locale, iniţiat de UDMR, a fost respins astăzi de Camera Deputaţilor. Reprezentanţii PSD au înţeles că promovarea şi susţinerea unei iniţiative privind folosirea limbii minorităţilor în instituţiile publice, ar tensiona situaţia în ţară şi ar produce probleme în multe localităţi.

„Proiectul prevedea că, în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 10% din numărul total al locuitorilor, instituţiile publice ar fi avut obligaţia să asigure, în raporturile cu aceştia, folosirea limbii materne.

De asemenea, o altă modificare propusă era ca autorităţile locale să poată adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective, și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale”, a precizat deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă, după consumarea procedurii de vot.

View My Stats