Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: 18 localităţi sunt afectate de alunecări de teren. La Proviţa de Sus se ajunge doar cu piciorul

PRAHOVA: 18 localităţi sunt afectate de alunecări de teren. La Proviţa de Sus se ajunge doar cu piciorul 

Ca urmare a precipitaţilor abundente din ultimele zile pe teritoriul judeţului Prahova s-au reactivat alunecări de teren în următoarele localităţi: Boldeşti–Scăieni, Breaza, Scorţeni, Sângeru, Cărbuneşti, Salcia, Gornet, Telega, Brebu, Proviţa de Sus, Lapoş, Ştefeşti, Şotriile, Izvoarele, Bertea, Valea Doftanei, Cornu şi Adunaţi, informează ISU Prahova.

În acest moment circulaţia rutieră se desfăşoară cu mare dificultate pe următoarele drumuri judeţene: DJ 214 Brebu – Pietriceaua, DJ 101T Bertea – Lutu Roşu, DJ 235 de la km 2+100 – Lapoş, DJ 134 – Sângeru – Salcia, cât şi pe următoarele drumuri de interes local: comuna Proviţa de Sus, comuna Salcia către Valea Câinelui, satul Nucet – DC 43, comuna Telega – DC 133, satul Izvoarele – DC 21, comuna Adunaţi – DC Brânzeşti, punctul ”Iancu”.

Totodata ISU Prahova asigură transportul cu apă potabilă către comuna Măneciu.

În localitatea Provita de Sus accesul catre cele 300 de gospodarii se asigura pietonal. In zona nu sunt gravide si/sau persoane dializate. Situatia este monitorizata permenent de catre ISU Prahova.

UPDATE ORA 21:00

Se circula cu restrictie pe 4 drumuri judetene, in 9 zone, care sunt monitorizate si securizate pe segmentele afectate, astfel:
DJ 207 – Campina – Sotrile;
DJ 234 – Sangeru – Salcia;
DJ 235 – Lapos;
DJ 101T – Bertea.

Avand in vedere codurile hidrologice galben si portocaliu emise pe raurile Prahova si Teleajen, au fost deplasate echipe mixte de interventie in punctele identificate ca fiind cu risc de inundatii, pentru monitorizare si limitare a eventualelor revarsari, fiind asigurata o rezerva de saci cu nisip.

 

 

View My Stats