Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MECHEL TÂRGOVIȘTE A FOST VÂNDUT PENTRU… 230 DE LEI! Înstrăinarea s-a făcut către o firmă controlată de cetățeni ruși

MECHEL TÂRGOVIȘTE A FOST VÂNDUT PENTRU… 230 DE LEI! Înstrăinarea s-a făcut către o firmă controlată de cetățeni ruși 

Informația a fost dată publicității de către sindicat. Se pare că mechel Târgoviște a fost înstrăinat către o firmă controlată de cetățeni ruși pentru, nu vă vine să credeți, 230 de lei.

“Ai noştri nu au vrut să spună nimic. Nici directorul general, nici directoarea de Resurse Umane nu au comentat. Au spus că nu se ştie. Eu auzisem de la colegul din Buzău. În ce mă priveşte, am senzaţia că l-au transferat între ei, pentru că a fost cumpărat tot de o firmă din Rusia. La acest moment, activitatea în combinat este oprită, iar salariaţii sunt în şomaj tehnic, plătiţi cu 80% din salariu. Momentul repornirii va fi decis de la Moscova”, a declarat ing. Aurel Vlăsceanu – liderul Sindicatului Independent COST.

Directorul general al OAO Mechel, Evgeny Mikhel, citat de Agerpres, a subliniat că “această tranzacţie reprezintă un pas în realizarea strategiei actualizate a OAO Mechel, care este îndreptată către dezvoltarea direcţiilor de producţie cheie şi vânzarea business-urilor non-profit.

Cu ceva timp în urmă am anunţat intenţiile noastre de a ieşi din sectorul metalurgic european, care în conjunctura actuală şi prognozabilă rămâne în pierdere cronică. Acest fapt influenţează negativ nu doar rezultatul financiar şi fluxul bănesc al Grupului, ci şi majorează cheltuielile, ceea ce noi nu ne putem permite, având în vedere faptul că investim în proiecte de perspectivă, precum zăcământul Elga şi în Laminorul universal de şine de cale ferată.

La o pierdere planificată la întreprinderile româneşti în anul 2013 în valoare de 2,4 miliarde de ruble, actuala tranzacţie va avea un efect financiar pozitiv pentru acţionarii noştri. Fluxurile băneşti eliberate vor fi direcţionate atât pentru activitatea operaţională, cât şi pentru reducerea datoriei companiei”.

View My Stats