Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LUNA PLANTĂRII DE ARBORI A DEBUTAT ASTĂZI LA ULIEȘTI! Direcția Silvică Dâmbovița asigură generațiilor viitoare pădure valoroasă

LUNA PLANTĂRII DE ARBORI A DEBUTAT ASTĂZI LA ULIEȘTI! Direcția Silvică Dâmbovița asigură generațiilor viitoare pădure valoroasă 

După 10 ani în care ”Luna Pădurii” a trecut în județul Dâmbovița pe… nevăzute, reprezentanții mass-media au fost invitați astăzi într-un șantier de împădurire.

Sincer cum ne-a obișnuit, ing. Costel Preda – directorul Direcției Silvice Dâmbovița ne-a mărturisit că i-ar fi plăcut ca vremea să nu fie însorită, ci mai degrabă ploiasă, ca în zilele trecute. Motivele erau două.

În primul rând, deoarece șansele ca viitoarea pădure să prindă rădăcini ar fi fost mult mai mari și apoi pentru că și-ar fi dorit să se convingă toată lumea că silvicultorul, de fulgeră, de trăznește, în codru tot pornește!

”Luna platării de arbori” a debutat în Dâmbovița la Uliești, în Pădurea Văcăreasca, unde a fost deschis un șantier de împădurire pe o suprafață de 0,85 hectare, într-o zonă unde regenerarea naturală nu este posibilă din cauza faptului că apa băltește mai tot timpul.

În total, în perioada 15 martie – 15 aprilie, se vor împăduri 48 de hectare prin lucrări de regenerare artificială, și alte 175 de hectare prin lucrări de regenerare naturală, preferate de silvicultori, fiindcă asigură pentru generațiile viitoare o pădure mult mai valoroasă.

Puieții provin de la Pepiniera Centrală Găești, care a furnizat de altfel 100.000 de bucăți și către alte județe. În plus, Direcția Silvică va asigura materialul săditor, prin sponsorizare, și pentru acțiunile de împădurire pe care le demarează alte instituții: Consiliul județean, primării din județ, școli și chiar mănăstiri.

Prezent la deschiderea oficială a ”Lunii Pădurii”, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu a declarat că administrația județului nostru se alătură inițiativei șefului de la Prahova – Mircea Cosma, care vrea să dea acestei acțiuni și o conotație istorică, plantând 1,5 milioane de copaci, după numărul românilor morți în războiul pentru reîntregirea neamului, 1914 – 1916.

Astfel, cu sprijinul Direcției Silvice Dâmbovița, pe 27 martie va debuta campania de împădurire de-a lungul drumurilor județene, campanie care va continua și în anii următori, până când se vor forma aliniamente de protecție.

View My Stats