Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INIŢIATIVĂ: Petiţie în favoarea iniţiativelor legislative cetăţeneşti

INIŢIATIVĂ: Petiţie în favoarea iniţiativelor legislative cetăţeneşti 

Românilor le este mai uşor să se implice în schimbarea legislaţiei europene decât în procesul legislativ din ţara lor! În România, este nevoie de semnăturile a cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot pentru a prezenta Parlamentului o iniţiativă legislativă, pe când la nivel european se cer un milion de semnături la 500 de milioane de locuitori. Aplicând această proporţie, rezultă că în România ar fi suficiente 40.000 de semnături, având în vedere că suntem 20 de milioane de cetăţeni. Aşadar, Constituţia trebuie să fie modificată!

În acest moment, românii sunt invitaţi să susţină, printr-o semnatura pe www.vreminitiative.ro, petiţia prin care se urmăreşte ca anuntata modificare a Constitutiei să se refere si la reducerea numarului de semnaturi necesare unei initiative legislative cetatenesti.

De asemenea, se susţine ideea ca autoritatile centrale sa se ocupe cat mai curand de crearea si administrarea unei platforme online care sa permita cetatenilor sa stranga semnaturi electronice pentru initiative legislative cetatenesti, sa-si dea semnatura pentru candidati independenti la functii publice sau sa initieze petitii.

View My Stats