Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Începe reabilitarea reţelelor de apă la Fieni şi Pucioasa

Începe reabilitarea reţelelor de apă la Fieni şi Pucioasa 

Ieri, s-a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraşele Pucioasa şi Fieni.

Practic, este vorba de o componentă a proiectului cu finanţare europeană „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, a cărui valoare depăşeşte 140 de milioane de euro şi de care vor beneficia peste 170.000 de locuitori din oraşele Târgovişte, Moreni, Fieni, Pucioasa, Găeşti, Titu şi presupune reabilitarea şi extinderea a şase staţii de epurare a apelor uzate, construirea şi modernizarea a 120 de kilometri de reţele de canalizare şi a 80 de kilometri reţele de alimentare cu apă.

Proiectul vizează reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare cu 29,944 ml, extinderea conductelor de canalizare sub presiune cu 6781 ml, reabilitarea reţelelor de canalizare cu 3732 ml precum şi extinderea sistemului cu 15 staţii noi de pompare.

Directorul Companiei de Apă Târgovişte, Radu Vasilescu, a dat asigurări că, în urma acestor contracte de lucrări, se va realiza o infrastructură modernă, atât pe sistemul de apă, cât şi de canalizare, acesta fiind cel de al cincilea contract pe care îl semnează: ”Mai avem câteva contracte care sunt în evaluare şi, în aproximativ o lună, sperăm să le încheiem şi pe acestea. Mulţumesc colegilor mei care au făcut posibil să ajungem în acest moment al semnării contractului, precum şi autorităţilor care ne-au sprijinit permanent”.

Prezent la semnarea contractului pentru oraşele Pucioasa şi Fieni, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Florin Popescu a declarat că proiectul reprezintă o oportunitate pentru cele două administraţii locale „şi prin prisma faptului că va genera şi locuri de muncă. Atât Pucioasa, cât şi Fieni, au avut mult de suferit în ultimii ani prin desfiinţarea mai multor întreprinderi, Trainica Bucegi, Steaua Electrică Fieni, când s-au pierdut mii de locuri de muncă. Nu putem decât să ne bucurăm”.

Adriana Răceanu

View My Stats