Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » IMPLICARE: Deputatul Cezar Preda solicită restaurarea „Porţii Vânătorilor” din Târgovişte

IMPLICARE: Deputatul Cezar Preda solicită restaurarea „Porţii Vânătorilor” din Târgovişte 

Atent la vestigiile istorice ale judeţului Dâmboviţa, la monumentele care reprezintă aceste locuri, deputatul PNL Cezar Preda i-a adresat ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, o întrebare cu privire la posibilităţile de restaurare a „Porţii Vânătorilor”, parte integrantă a Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” din Târgovişte.

În susţinerea demersului său, parlamentarul atrage atenţia că respectivul monument se află într-un stadiu avansat de degradare şi nimeni nu intervine pentru a îndrepta lucrurile. Ministrul Culturii este întrebat dacă există studii, analize sau rapoarte referitoare la gradul de distrugere şi ce lucrări sunt necesare pentru salvarea „Porţii Vânătorilor”.

Mai vrea să ştie Cezar Preda care sunt costurile necesare restaurării şi dacă s-a luat în calcul alocarera unor fonduri pentru siguranţa şi repunerea în valoare a acestui monument emblematic al Târgoviştei.

View My Stats