Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 14, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » HOTĂRÂRE: Guvernul continuă programul „mere în şcoli”. Numai de n-or mai fi stricate!

HOTĂRÂRE: Guvernul continuă programul „mere în şcoli”. Numai de n-or mai fi stricate! 

Guvernul României a adoptat, astăzi – 16 decembrie, o hotărâre prin care va finanţa în continuare programul privind încurajarea consumului de fructe proaspete în şcoli, respectiv mere. În cursul acestui an școlar vor beneficia aproximativ 1.750.000 de elevi, conform datelor comunicate de Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice. Să sperăm că merele nu vor mai ajunge însă stricate în şcoli, aşa cum s-a întâmplat, spre exemplu, în judeţul Dâmboviţa.

Bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE şi 34,4 milioane lei reprezintă co-finanţare publică şi cheltuieli, altele decât cele eligibile.

Limita valorii zilnice (preţul fără TVA al merelor) este de 0,37 lei/elev, ca şi în anul 2014, iar perioada de distribuţie gratuită este de maximum 88 de zile.

Programul prin care elevii din clasele pregătitoare şi I-VIII din unitățile de învățământ public și privat acreditat/autorizat primesc zilnic mere a fost instituit începând cu anul școlar 2009-2010.

View My Stats