Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FRANCIS I ESTE NOUL SUVERAN PONTIF! Primul Papă de origine sud-americană a vorbit în cuvântul său de fraternitate

FRANCIS I ESTE NOUL SUVERAN PONTIF! Primul Papă de origine sud-americană a vorbit în cuvântul său de fraternitate 

Noul Papă este argentinianul Jorge Mario Bergoglio, potrivit anuntului facut de la Balconul Central.  El si-a ales ca nume de Suvern Pontif Francis I, iar multmiea stransa in Piata Sfantul Petru a scandat „Francesco” in urma anuntului. Potrivit AFP, este primul sud-american si primul iezuit care devine papa.

De asemenea, este primul Papa care isi alege numarul „I”. „Cardinalii au cautat noul papa la capatul lumii”, a spus el de la Balconul Central. Ulterior, a indemnat credinciosii sa se roage pentru Benedict al XVI-lea.

El a binecuvantat orasul si lumea si „toti barbatii si femeile de buna credinta”. De asemenea, a indemnat la „fraternitate” in sanul Bisericii.

Este pentru prima oară, în aproximativ 100 de ani, când un suveran pontif este ales la al cincilea scrutin, potrivit CNN. De asemenea, scrutinul din această seară stabileşte o nouă premieră: există, în acest moment, doi papi în viaţă. Bendict al XVI-lea, care a demisionat în 11 februarie, a primit titlul de papă emerit.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

View My Stats