Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO-VIDEO: Concurenţi talentaţi, sală plină şi recitaluri excepţionale la Festivalul Ileana Sărăroiu

FOTO-VIDEO: Concurenţi talentaţi, sală plină şi recitaluri excepţionale la Festivalul Ileana Sărăroiu 

Ediţia a V-a a festivalului-Concurs Naţional de Interpretare „Ileana Sărăroiu” s-a încheiat în această seară cu Gala Laureaţilor, urmată de trei recitaluri extraordinare: tenorul Florin Georgescu, Formaţia „Haiducii” din Raionul Ialoveni – Republica Moldova şi celebrul interpret de muzică populară Nicolae Furdiu Iancu. Sala de spectacole a Clubului Studenţilor din municipiul Târgovişte s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de iubitori de folcor, organizatorii fiind nevoiţi să suplimenteze numărul de locuri aşezând scaune între rânduri.

festival ileana sararoiu 4

Pentru a le stimula încrederea şi dorinţa de competiţie, toţi concurenţii au primit flori şi diplome de participare, misiunea revenindu-i preşedintelui juriului – Nicolae Furdui Iancu. Anul acesta, trofeul Festivalului „Ileana Sărăroiu” a plecat în judeţul Ialomiţa, fiind câştigat de tânărul Ionuţ Cocoş. Decizia juriului a fost pe placul publicului, care s-a lăsat vrăjit de vocea melodioasă a interpretului.

VIDEO 1 – Ionuţ Cocoş, câştigătorul Trofeului

„Mulţumesc bunului Dumnezeu că m-a învrednicit să ajung în faţa unui public atât de minunat. Mulţumesc membrilor juriului, pentru că mi-au acordat acest mare premiu – Trofeul Festivalului Ileana Sărăroiu. Vă mărturisesc că înc erc de doi ani să ajung, dar n-am putut până acum. Anul acesta se pare că aşa a fost să fie şi a fost bine. (…) Mărturisesc că doina pe care am interpretat-o este una de suflet, pentru că mi-o cânta bunica bea atunci când eram copil”, a spus Ionuţ Cocoş – câştigătorul Trofeului Festivalului „Ileana Sărăroiu”, ediţia a V-a.

festival ileana sararoiu 2Pe locul I s-a clasat Simona Alexandru, din Teleorman. Premiul II i-a revenit lui Adrian Florin Pieleanu, tot din Teleorman, iar premiul III a fost adjudecat de dâmboviţeanca Valentina Maria Stoica. Au mai fost acordate două meţiuni – Oprea Georgiana Mădălina (Dâmboviţa) şi Roman Ana-Maria (Suceava), precum şi două premii speciale – Ştefan Florin (Dâmboviţa) şi Andrada Gătej (Gorj).

VIDEO 2 – Simona Alexandru, premiul I

„Felicit Consiliul Judeţean Dâmboviţa, felicit Centrul de Cultură şi pe toţi ceilalţi organizatori care s-au implicat în realizarea calitativă a acestui eveniment. Mi-a plăcut de copil Ileana Sărăroiu, a fost un nume pentru toată România, nu numai pentru partea aceasta de ţară. Am iubit-o cu toţii şi în memoria ei se cade să oferim publicului, prin aceşti tineri, o continuitate în tradiţia folclorică românească”, a fost mesajul preşedintelui juriului – cunoscutul interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu.

VIDEO 3 – Orchestra Populară Chindia, dirijor Ionuţ Dumitrescu

„Continuăm lucrurile bune existente la nivelul Consiliului Judeţean, pe ceea ce înseamnă acţiuni culturale. Am avut 16 interpreţi care au rămas în concurs în urma procedurilor de preselecţie. M-am bucurat că aseară am avut-o în recital pe Daniela Condurache. În această seară, îi avem pe Florin Georgescu, Nicolae Furdui Iancu şi Grupul Haiducii de la Chişinău. O sală plină plină aseară, o sală arhiplină şi acum. Asta demonstrează că oamenii din Târgovişte sunt aproape de cultură, că au nevoie de astfel de acţiuni, pe care le vom continua şi în anii următori”, ne-a declarat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

VIDEO 4 – Grupul Haiducii, Republica Moldova

„Vă felicit din suflet pe toţi cei care daţi viaţă acestui festival. Este un omagiu adus celei ce a fost Ileana Sărăroiu şi cel mai frumos omagiu îl aduceţi dumneavoastră, cei care iubiţi folclorul şi muzica populară românească. Vă felicit pe toţi”, a spus Oana Vlăducă – deputat, membră în Comisia pentru Cultură, arte şi mijloace de informare în masă.

VIDEO 5 – Florin Georgescu

„În urmă cu cinci ani, când mă aflam la conducerea Consiliului Judeţean, m-am gândit că trebuie să facem ceva şi pentru sufletul oamenilor şi în acest sens a apărut Festivalul Ileana sărăroiu. Atunci a apărut şi Festivalul Rodica Bujor, şi Festivalul Ion Dolănescu, am continuat activitatea la Filarmonica Muntenia din Târgovişte, am consolidat Ansamblul Folcloric Chindia. Am avut anul acesta şi prima ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară Laura Stoica. Acestea sunt lucruri pentru suflet, fiindcă avem nevoie, dincolo de cele materiale, şi de cele necesare sufletului nostru. De aceea, cred că trebuie să continuăm. Anul acesta, Festivalul Ileana Sărăroiu a înregistrat un progres care este vizibil. Avem participanţi din toată ţara, avem alături de noi personalităţi marcante şi avem şi o şansă extraordinară să ne fie alături oaspeţi dragi din Republica Moldova”, a mărturisit senatorul Adrian Ţuţuianu, iniţiatorul Festivalului Ileana Sărăroiu.

VIDEO 6 – Nicolae Furdiu Iancu

festival ileana sararoiu 3

festival ileana sararoiu 5

View My Stats