Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 14, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Şeful Senatului, turneu electoral prin unităţile economice! Tăriceanu este propunerea lui Ponta pentru premier

FOTO: Şeful Senatului, turneu electoral prin unităţile economice! Tăriceanu este propunerea lui Ponta pentru premier 

Astăzi, s-a aflat în judeţul Dâmboviţa, preşedintele Senatului României – Călin Popescu Tăriceanu, şeful Partidului Liberal Reformator, formaţiune care îl sprijină în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe Victor Ponta şi care, după victoria lui Ponta, conform informaţiilor date publicităţii, va reface USL şi va fi noul prim-ministru al României. Şeful Senatului a efectuat o vizită similară şi în judeţul Argeş, urmând să meargă, după cum s-a exprimat în toate judeţele unde a obţinut rezultate bune în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ţuţuianu au vizitat, împreună cu fostul ministru de interne – Radu Stroe, senatorii Valentin Calcan, şi Leonardo Badea, precum şi cu deputaţii Georgică Dumitru şi Ionuţ Săvoiu, halele de producţie industrială ale societăţilor Nimet din Comişani, investiţie realizată cu capital româno-austriac şi Cromsteel Industries din Târgovişte, unitate cu patronat italian.

vizita tariceanu 7

De precizat că, grupului de demnitari i s-a alăturat la Cromsteel şi ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale – Rovana Plumb, deputat de Dâmboviţa. Tăriceanu şi-a arătat satisfacţia vizavi de capacităţile de producţie existente în cele două societăţi, tehnologia de ultima oră folosită şi forţa de muncă specializată.

La Cromsteel, Tăriceanu a ţinut în faţa personalului de la Departamentul Comercial o mică lecţie de istorie a economiei româneşti de după 1989, când România producea mult, dar nu mai existau pieţe de desfacere, iar marfa nu se mai vindea, rămânea pe stoc.

„Mă bucur că mă pot adresa departamentului comercial. Valoraţi la fel de mult ca cei care fac producţie, numai că, în perioada comunistă, dacă nu dădeai cu sapa şi nu lucrai la strung, erai considerat un fel de tolerat. Erai aproape un parazit. În economia de piaţă, valorile sunt puţin altfel”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Acum, crede preşedintele Senatului, industria românească s-a reaşezat. Lucrurile se mişcă mai bine.

La finalul vizitelor din judeţul Dâmboviţa, şeful liberalilor reformatori i-a sfătuit pe managerii celor două societăţi să profite de schemele de ajutor de stat pentru a putea continua programele investiţionale, spunând că regretă şi acum că în primul an de după mandatul său de premier nu au fost utilizaţi toţi banii alocaţi în acest sens, ci doar jumătate.

De la Târgovişte, Călin Popescu Tăriceanu a plecat la Braşov.

vizita tariceanu 1 vizita tariceanu 2 vizita tariceanu 3 vizita tariceanu 4 vizita tariceanu 5 vizita tariceanu 8

View My Stats