Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Examene trucate, angajări fictive, salarii fabuloase! VEZI CINE SUNT BENEFICIARII!

Examene trucate, angajări fictive, salarii fabuloase! VEZI CINE SUNT BENEFICIARII! 

Doi consilieri personali ai fostului premier Emil Boc au fost angajaţi în 2011 în cadrul ROMATSA (Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian). Vorbim despre Pintilie Darius Cristian şi Buzea Marius, ajunşi peste noapte experţi în serviciile de trafic aerian. Cei doi şi-au început cariera profesională foarte de jos, respectiv de la şofer angajat al PDL – în cazul lui Marius Buzea şi agent de vânzări – în cazul lui Cristian Darius Pintilie. De reţinut! Nu suntem dintre cei care consideră că munca este ruşinoasă. Dimpotrivă! Însă, ne este greu să credem că Pintilie şi Buzea au căpătat aşa de repede abilităţile unor experţi în serviciile de trafic aerian, după cum au fost încadraţi în muncă la ROMATSA, în anul 2011.

Conform controlului efectuat la ROMATSA la solicitarea premierului Victor Ponta, se pare că cei doi nici măcar nu au intrat în sediul ROMATSA în ziua când se presupune că au susţinut examinarea în scris!

„În conformitate cu rapoartele de acces în sediul ROMATSA, domnii consilieri personali Pintilie Darius Cristian şi Buzea Marius au intrat prima dată în incinta ROMATSA – Administraţia Centrală abia la circa un an şi două luni mai târziu de data la care ar fi avut loc examinarea, respectiv în ziua de 08.05.201”, se precizează în raportul Corpului de Control al primului Ministru.

Cei doi consilieri ai premierului Boc, Pintilie şi Buzea, au fost încadraţi în muncă la ROMATSA cu un salariu brut lunar de 9,910 lei, la care se adaugă spor de vechime 10%. Cuantumul salariului de bază brut a fost modificat succesiv, identic pentru ambii angajaţi, ajungând la 11.777 lei, la data de 1 iunie 2013.

Până în mai 2012, cei doi experţi în serviciile de trafic aerian au continuat să lucreze şi în cabinetul fostului prim-ministru şi ulterior la Cabinetul secretarului general adjunct în cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu timp de lucru 4 ore pe zi.

În realitate, spune Corpul de Control al Primului Ministru, cei doi nu au fost prezenţi la locul de muncă din cadrul ROMATSA – Administraţia Centrală, unde ar fi trebuit să lucreze 8 ore pe zi. S-a constatat că documentele pentru emiterea legitimaţiei de identificare şi acces au fost întocmite abia pe data de 8 mai 2012. Exact ziua până când au fost angajaţi la Secretariatul General al Guvernului! În schimb, în foile colective de prezenţă la ROMATSA, s-a atestat necorespunzător că cei doi ar fi fost la serviciu.

Veniturile obţinute de aceştia, fără să meargă la ROMATSA, sunt în sumă de 195.627 lei – în cazul lui Pintilie Darius Cristian şi de 220.523 lei – în cazul lui Buzea Marius. La aceste sume se adaugă primele de vacanţă, foarte consistente de altfel:

  • Pintilie Darius Cristian – 18.018 lei (2011); 22.532 lei (2012) şi 23.554 lei (2013)
  • Buzea Marius – 18.018 lei (2011), 21.622 lei (2012) şi 22.532 lei (2013)

 

Şefa de Cabinet a ministrului Berceanu, angajată şi ea la ROMATSA

În urma verificărilor efectuate, Corpul de Control al Primului Ministru a concluzionat că şi fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, şi-a angajat ilegal directorul de Cabinet la ROMATSA. Iniţial, Cristina Palloş a fost membru al Consiliului de Administraţie al ROMATSA. În 2009, ministrul Berceanu i-a aprobat cererea de angajare la ROMATSA, pe post de „Expert I”, în condiţiile în care competenţa de angajare revenea, în mod exclusiv, directorului general al ROMATSA.

Conform contractului individual de muncă încheiat la data de 9 martie 2009, Cristina Palloş a fost angajată la ROMATSA cu un salariu de bază de 14.963 lei, plus spor de vechime 20%. În paralel, a îndeplinit şi funcţia de director de cabinet al ministrului Transporturilor, cu jumătate de normă, până în data de 7 septembrie 2010.

Prin acte adiţionale ulterioare, Cristinei Palloş i-a fost majorat salariul de bază, ajungând în iunie 2013 la 19.051 lei şi spor de vechime 25%.

Secretarul general al Ministerului Transporturilor şi-a angajat soţia şi fiica la ROMATSA

Bărbuleţiu Tiberiu a fost numit secretar general al Ministerului Transporturilor în 15 ianuarie 2013. Anterior acestei date, a ocupat aceeaşi funcţie, dar cu caracter de interimat.

Soţia lui Bărbuleţiu a fost angajată la ROMATSA, urmare unui examen scris susţinut după ce bărbatul său a fost desemnat secretar general interiamral Ministerului Transporturilor, în iunie 2012. Examenul ar fi avut loc pe 11 iunie 2012, la sediul ROMATSA, însă, conform registrului de evidenţă a accesului persoanelor în sediul ROMATSA, Mihaela Monica Bărbuleţiu nu a intrat în sediul ROMATSA în acea zi! Doamna respectivă a fost angajată cu un salariu de bază de 9.720 lei şi spor de vechime 20%.

Monica Mihaela Bărbuleţiu a cerut încetarea contractului de muncă cu data de 31 decembrie 2013. În toată această perioadă, soţia secretarului general al Ministerului Transporturilor nu a efectuat activitate pentru ROMATSA, fiind delegată suucesiv să-şi desfăşoare activitatea la cabinetul secretariatului geenral adjunct din cadrul Ministerului Transporturilor, adică aproape de soţ!

În decembrie 2013, a fost angajată la ROMATSA şi fiica secretarului general al Ministerului Transporturilor, Dana Bărbuleţiu. A susţinut examen pe 20 decembrie 2013 şi a fost angajată începând cu data de 1 ianuarie 2014, cu un salariu de bază de 9.814 lei. Aceeaşi situaţie însă! Tânăra a susţinut examen la sediul central ROMATSA fără să intre în aceea zi în sediul ROMATSA!

Pentru toate aceste situaţii, Corpul de Control al Primului Ministru va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acţiunea de control la ROMATSA va continua.

 

View My Stats