Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ERDEMIR TÂRGOVIŞTE, LA UN PAS DE CONFLICTUL DE MUNCĂ! Sindicaliştii au protestat în faţa Ambasadei Turciei la Bucureşti

ERDEMIR TÂRGOVIŞTE, LA UN PAS DE CONFLICTUL DE MUNCĂ! Sindicaliştii au protestat în faţa Ambasadei Turciei la Bucureşti 

Salariatii din ERDEMIR ROMANIA (o societate metalurgica din Targoviste cu cca. 300 salariati) sunt in pragul conflictului de munca.

1. In ultimii doi ani ne confruntam cu un fenomen fara precedent de injustitie sociala . Raportul dintre salariul minim si salariul maxim a depasit 43 .
Astfel suntem in situatia in care sal. minim are val 1068 lei ( cca. 240 euro) iar maximul depaseste valoarea de 10 400 euro . Fondul de salarii este consumat in proportie de mai bine de 20 % doar de citiva directori .

2. Suntem aici pentru ca ne intereseaza viitorul SC ERDEMIR ROMANIA , pretuim aceasta companie si vom face tot ce depinde de noi pentru a nu permite ca despotismul , nepasarea si oportunismul unora sa generaze pe viitor tensiune sociala .

3. Aceasta actiune este o modalitate legala de a incerca sa promovam interesul salariatilor din ERDEMIR ROMANIA , folosind toate mijloacele pe care le avem la dispozitie , fara a incalca legea .

4. Sindicatul a cerut implementarea unei grile salariale care sa diminueze fenomenul de polarizare sociala si sa permita o crestere a salariilor din plaja 1068 lei – 3565 lei cu un procent mediu de 17,5 % . Sindicatul cere ca salariile managementului sa se mentina la valorile actuale deoarece sunt departajate considerabil fata de plaja salariala pentru care sindicatul cere a se aplica cresterea salariala . Propunerea patronatului este de 5% pentru toti salariatii si mentinerea actualelor raporturi de departajare .

5. Sindicatul este ingrijorat si de faptul ca se tot apeleaza la serviciile a diverse firme , intodeauna aceleasi , firme ce realizeaza profituri foarte mari avind ca principal partener de afaceri SC ERDEMIR ROMANIA .

6. Sindicatul doreste sa realizeze un contact direct cu proprietarul acestui activ , si anume OYAK GROUP , si sa i se acorde sansa sa – i prezinte acestuia toate problemele acumulate in ultimii doi ani , deoarece nu exista un dialog social real intre sindicat si actualul management ;

7. Actiunea din fata Ambasadei Turciei nu este o actiune de protest ci o modalitate de a cere sprijin , de a reusi un contact direct cu membrii consiliului de administratie ai OYAK GROUP .

8. Colegii de la sindicatul TURK METAL SENDIKASI , in semn de sprijin si solidaritate cu actiunea noastra, vor avea si ei o actiune asemanatoare la managementul central al OYAK iar in cazul in care vom fi nevoiti sa declansam greva de avertisment si greva generala , vor face si dinsii o greva de solidaritate cu noi .

9. Pe data de 08 februarie 2013 Sindicatul VALAHIA va inregistra conflictul de munca in cadrul ERDEMIR si va notifica Ministerul Muncii prin ITM Dambovita , in vederea concilierii . Daca si concilierea va esua atunci vom declansa greva de avertisment si greva generala .

10. In Romania fenomenul de stratificare sociala si injustitie sociala ia amploare si consideram ca sindicatele trebuie sa ia atitudine pentru a se intra in normalitate .
Presedinte Sindicatul Valahia
Nicolae Dragodanescu

View My Stats