Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ELICOPTER MILITAR PRĂBUȘIT LA BACĂU! Mecanicul de bord care și-a pierdut viața era din Titu

ELICOPTER MILITAR PRĂBUȘIT LA BACĂU! Mecanicul de bord care și-a pierdut viața era din Titu 

Un elicopter Puma Socat apartinând Fortelor Aeriene Române – Flotila Aeriana 95 Bacau s-a prabusit joi, 7 martie, in jurul orei 16.00, in apropierea comunei Beresti-Bistrita, din judetul Bacau, in timpul executarii unui zbor in formatie. La bord se aflau 5 persoane – un ehipaj de 3 ofiteri si subofiterii Laurentiu Chiru si Vasile Manolache, ultimii doi pierzându-si viata. Au supravie­tuit locotenent comandor Petru Pricop, capitan Catalin Balmus si capitan Doru Nanescu.

Laurențiu Chiru, care îndeplinea funcția de mecanic de bord, era de fel din județul Dâmbovița, mai precis din orașul Titu. Avea 33 de ani și era necăsătorit, conform unui comunicat al MAPN. Până în anul 2004, maistrul militar Laurențiu Chiru a lucrat UM 01922 Titu. Șeful de stat major al unității, maiorul Marius Niță, a declarat în exclusivitate pentru incomod-media.ro că fostul lor coleg, Laurențiu Chiru, era un militar desăvârșit. Se trăgea dintr-o familie de militari profesioniști, și tatăl acestuia lucrând în branșă. În această dimineață, colegii de la UM 01922 Titu au participat la o slujbă de comemorare a celor doi subofițeri care au pierit ieri în accidentul aviatic de la Bacău. 

Conform procedurii, au fost retinute la sol toate aeronavele de acest tip, pana la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat masuri pentru securizarea zonei de impact, precizeaza MApN.

Foto: http://www.desteptarea.ro

View My Stats