Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 22, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DUPĂ CE S-A TĂIAT PĂDUREA, HOP ȘI ECHIPELE DE CONTROL! Oamenii se plâng de luni de zile că se defrișează pădurile, verificările au demarat abia acum

DUPĂ CE S-A TĂIAT PĂDUREA, HOP ȘI ECHIPELE DE CONTROL! Oamenii se plâng de luni de zile că se defrișează pădurile, verificările au demarat abia acum 

Zeci de polițiști au descins astăzi la sediile ocoalelor silvice private din județul Dâmbovița, dar și în parchetele de exploatare din nordul județului. Controalele se vor derula pe parcursul a trei zile și sunt coordonate de Inspectoratul general al Poliției Române.

La activităţi participă ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică- I.G.P.R., precum şi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie Buzău, Covasna, Harghita, Vrancea, împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, R.N.P. Romsilva şi ai I.T.R.S.V. Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

În cadrul acțiunii, sunt desfăşurate activităţi de control la societăţi comerciale, ocoale silvice de stat şi private, precum şi la transportatorii de material lemnos.

De asemenea, sunt verificate documentele privind suprafeţele de pădure administrate, actele de punere în valoare a masei lemnoase, contractele de vânzare-cumpărare a masei lemnoase, contractele de prestări silvice, corespondenţa stocurilor scriptice cu cele existente şi documentele de însoţire a mărfii. Totodată, vor fi efectuate şi verificări în teren la exploatările funcţionale.

View My Stats