Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 14, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEPUTAT USR: Vrem detalii despre contractul dintre MApN şi COS Târgovişte privind livrarea de fier vechi!

DEPUTAT USR: Vrem detalii despre contractul dintre MApN şi COS Târgovişte privind livrarea de fier vechi! 

Poliţiştii dâmboviţeni au oprit în trafic un autocamion cu fier vechi provenind dintr-o unitate militară, care urma să ajungă în cuptoarele de topit de la COS Târgovişte. Afând despre această acţiune, deputatul USR Dumitru Lupescu (fost militar de carieră) solicită ca ancheta să nu se limiteze doar la verificarea legalităţii transportului, punctând că deşeurile provenite de la foste componente militare nu pot fi comercializate ca orice marfă.

„Organele de cercetare au constatat că transportul provenea din incintele fostelor unități militare din zona Gării Târgoviște (U.M.01417 și U.M.01378) și era destinat topirii în Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște.

Este interesant că se justifică de către reprezentantii societății transportatoare preluarea fierului vechi (provenit din ce?) prin eventuala existență a unui contract prin care Ministerul Apărării Naționale vinde combinatului aceste deșeuri metalice.

În același timp, polițiștii dâmbovițeni nu au oferit detalii, spunând că în acest caz se fac cercetări cu privire la «legalitatea transportului».

Verificarea legalității unui transport de fier vechi efectuată cu trupe speciale ne duce cu gândul la elemente, echipamente și subansamble metalice cu caracter militar.

Dar cine va oferi detalii privind contractul dintre MApN și COS Târgoviște și despre ce elemente metalice este vorba? Noi și opinia publică asteptăm răspunsul de la conducerile Ministerului Apărării Naționale, Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște și societății care a contractat aceste transporturi”, ne-a precizat Dumitru Lupescu.

View My Stats