Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DE ASTĂZI, NOILE REGLEMENTĂRI RUTIERE SUNT APLICABILE. Mopediștii nu mai pot circula pe drumurile publice decât cu permis de conducere

DE ASTĂZI, NOILE REGLEMENTĂRI RUTIERE SUNT APLICABILE. Mopediștii nu mai pot circula pe drumurile publice decât cu permis de conducere 

De astăzi, 19 ianuarie 2013, au intrat în vigoare modificările aduse Codului Rutier. Amenzile cresc. De asemenea, nu se mai poate circula pe drumurile publice cu mopedul sau ATV-UL fără permis de conducere.

Permisele de conducere auto vor avea un format unic în toate statele membre UE. Vor fi înlocuite treptat toate celelalte modele folosite pe teritoriul Uniuni Europene. Conform noilor norme, permisele de conducere vor fi reînnoite o dată la 10 ani.

Conducătorii de camioane și autobuze vor trebui să îl preschimbe din cinci în cinci ani efectuând totodată și un control medical. Tinerii până la 24 de ani nu pot primi permise de conducere pentru motociclete puternice, iar pentru conducerea mopedelor Comisia Europeană a recomandat vârsta minimă de 16 ani.

Foto: http://www.agenda.ro

View My Stats