Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » DE 1 MAI, LA MUNTE SAU LA MARE? Mai bine la Transylvania Horse Show, lângă Sighișoara

DE 1 MAI, LA MUNTE SAU LA MARE? Mai bine la Transylvania Horse Show, lângă Sighișoara 

A IV-a ediție Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut Concurs Hipic Internațional din România, are loc la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 2-4 mai. La fel ca și în anii anteriori, evenimentul dedicat sporturilor ecvestre și iubitorilor de cai se desfășoară într-un peisaj idilic, în apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, Sighișoara (pont: cei 16 km de la Sighișoara la Prod pot fi parcurși cu bicicleta).

Concurenți și suporteri din 19 țări vor participa în acest weekend la Transylvania Horse Show, în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighișoara), într-un peisaj de vis, recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind printre primele locuri din lume unde să călărești ca turist.

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, evenimentul aduce în România atât concurenți din străinătate cât și oficiali ai lumii ecvestre internaționale, prezența lor fiind garanția faptului că evenimentul se desfășoară conform standardelor internaționale. Federația Ecvestră Internațională este reprezentată de delegatul tehnic, Andrew Griffiths din Marea Britanie, iar arbitrul belgian Michel Van Gerwen este președintele juriului. Competiția include concursuri de dresaj, obstacole și cross-country dar și demonstrații de atelaje și alte momente surpriză pregătite de organizatori.

Una dintre noutătile ediției 2014 este faptul că românii care nu vor ajunge anul acesta la Prod, în sufletul competiției, vor putea viziona pe postul TVR 1 transmisiuni în direct a unora dintre cele mai spectaculoase probe. În calitate de co-producător al evenimentului, TVR 1 va transmite live sâmbătă între orele 15:30 și 16:00 și duminică între 15:30 și 17:00. Retrospectiva fiecărei zile va putea fi văzută și la Telejurnalul de la orele 20:00.

Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 09:00 și se va închide în jurul orelor 17:30. Programul îl găsiți aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general.

View My Stats