Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ucigaşul elevului Alexandru Ştefan nu este nici acum condamnat definitiv

DÂMBOVIŢA: Ucigaşul elevului Alexandru Ştefan nu este nici acum condamnat definitiv 

Astăzi, s-a împlinit un an de la tragedia petrecută în centrul municipiului Târgovişte, la un pas de Palatul Administrativ.

Pe 18 februarie 2013, adolescentul Alexandru Andrei Ştefan, elev la Colegiul Economic Ion Ghica, a fost înjunghiat mortal pe stradă, în faţa şcolii.

Oribila crimă a bulversat întreaga comunitate. La vremea respectivă, cetăţenii au acuzat autorităţile că ştiu cum să-i protejeze pe elevi.

S-a vehiculat atunci şi ipoteza că individul care l-a omorât pe Alexandru a fost plătit cu 200 de lei, pentru a-l „scutura” bine, de către un coleg de şcoală al adolescentului, care îl considera rivalul său în dragoste.

La un an de la oribila crimă, autorul – Constantin Irinel Vlad – nu a fost condamnat definitiv. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi are termen pe 4 martie 2014.

În iulie 2013, Constantin Irinel Vlad a fost condamnat de către judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa la 16 ani de închisoare. De asemenea, autorul crimei a fost obligat să plătească familiei adolescentului Alexandru Andrei Ştefan 1.000 de euro cu titlu de daune materiale şi 100.000 de euro cu titlul de daune morale. Ulterior, magistraţii de la Ploieşti au respins apelurile declarate de cele două părţi, astfel că s-a ajuns acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CITEŞTE ŞI:

 

View My Stats