DÂMBOVIŢA: Punerea în siguranţă a podurilor de la Viişoara şi Pucioasa, deocamdată la stadiul de documentaţie
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a discutat, astăzi – 22 septembrie 2015, cu specialiştii din cadrul structurilor de Drumuri Naţionale, Apele Române şi CFR despre stadiul de implementare a lucrărilor de punere în siguranţă a podurilor de la Viişoara şi Pucioasa, care au fost grav afectate de calamităţile din ultimii ani.
Potrivit informaţiilor oferite de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Pucureşti, în ceea ce priveşte podul peste râul Dâmboviţa de la Viişoara, procedura de achiziţie de lucrări este în desfăşurare. La rândul lor, reprezentanţii Staţiei Hidrotehnice Văcăreşti au precizat că, săptămâna viitoare, vor fi disponibilizate utilaje pentru regularizarea şi calibrarea albiei râului, în amonte de obiectiv.
Nici lucrările de amenajare a unei variante provizorii în zona podului peste pârâul Bizdidel, de la intrare în oraşul Pucioasa, nu vor începe foarte curând. Şi în cazul acestui obiectiv a fost demarată procedura de achiziţie, care are ca termen de depunere a proiectelor data de 29 septembrie 2015, ceea ce înseamnă că până la adjudecare mai durează.
„Pentru podul mixt (cale ferată și rutier) peste râul Ialomița din Pucioasa, pe DN 71, aflat în administrarea Companiei Naționale CFR SA, la nivelul SGA Dâmbovița, a fost realizată o documentație tehnico-economică preliminară de amenajare a celor două praguri de fund avariate (amonte și aval de pod) însă, dintre acestea, la nivelul ABA Buzău – Ialomița a fost aprobat numai cel din amonte, pentru care se apreciază că până la sfârșitul anului se va finaliza proiectul tehnic cu detalii de execuție, urmând ca ulterior să se achiziționeze lucrările de execuție.
Reprezentanții Companiei Naționale CFR au propus ca printr-un demers imediat cu Administrația Națională Apele Române să se preia de la SGA Dâmbovița documentația preliminară pentru pragul din aval de pod în vederea întocmirii unei documentații detaliate de execuție, analizându-se totodată și posibilitatea identificării de resurse financiare necesare expertizei tehnice a podului întocmită în anul 2007″, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.