Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Proiect european, ca o pomană ţigănească în parc

DÂMBOVIŢA: Proiect european, ca o pomană ţigănească în parc 

Un episod din proiectul european derulat sub titulatura „Meşterul Turistic”, care a avut ca temă integrarea abilităţilor meşteşugăreşti în turismul local – alternativă viabilă de revitalizare a spaţiului rural cu o perioadă de implementare de 18 luni şi finanţare de 13.644.329 de lei şi care a avut ca partener şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa printre multe alte entităţi, s-a consumat, astăzi, în Parcul Mitropoliei din Târgovişte, printre arome de sarmale şi fum gros de la grătarul cu mici. Iniţiativa de a se desfăşura în grădina publică, în zona unde, de obicei, de „Zilele Cetăţii” se adunau meşterii populari a fost una originală, dar mai trebuia ticluită, aranjată.

Oamenii aşezaţi la mese, liniştiţi, discutau de ale lor şi aşteptau bucatele, puţin interesaţi de eveniment. Alţii, pe margine, aşteptau curios să vadă ce se întâmplă, scrutând des cu privirea spre oalele aburinde. Evident, când au simţit miros de sarmale şi mititei în zonă, au apărut foarte mulţi doritori de a prinde o pomană de zile mari.

Printre mesele participanţilor au apărut chiar şi cerşetorii. Era momentul să prindă şi ei măcar o bucată de mămăligă din proiectul european sau măcar o chiflă şi doi mici cu muştar.

Organizatorii au vorbit bine, scopul proiectului jos pălăria, dar cam degeaba. S-a punctat o acţiune şi atât. Când au început să se servească sărmăluţele cu mămăligă caldă şi ardei iute s-a iscat vânzoleala, atmosferă de pomană ţigănească. Unii au venit special să apuce câte o porţie de bucate, auzind prin târg zvonul că dă primăria mâncare gratis.

La umbreluţele cu oale şi grătare s-a format coadă ca la cantina săracilor. Cafeaua s-a băut pe rupte, cu lapte şi fără. Destui au plecat dezamăgiţi că nu au prins măcar o bucată de plăcintă sau o sticlă cu apă plată. Alţii s-au plâns că focul a fost prea iute şi micii s-au cam ars…

mesterul turistic 3 mesterul turistic 1

View My Stats