Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 21, 2025
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Primarul Marius Caraveţeanu cere public demisia conducerii Companiei de Apă!

DÂMBOVIŢA: Primarul Marius Caraveţeanu cere public demisia conducerii Companiei de Apă! 

Marius Caraveţeanu, preşedinte al PNL Dâmboviţa şi pimar al oraşului Răcari, a cerut astăzi, 29 august 2017, demisia conducerii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa pentru managementul dezastros pe care îl aplică. Supărarea edilului pleacă de la nepăsarea manifestată de reprezentanţii operatorului de apă şi canal în a prelua la cheie noua reţea de apă din Răcari.

În 2016, în satele Săbieşti, Colacu, Stăneşti, Bălăneşti şi Ghimpaţi, a fost pus în funcţiune sistemul de alimentare cu apă. O reţea de conducte de aproximativ 30 de kilometri a cărei valoare investiţională a fost de aproximativ 2 milioane de euro. Susţine Marius Caraveţeanu că, în nenumărate rânduri, a solicitat mai marilor Companiei de Apă să preia reţeaua de apă care deserveşte cele cinci aşezări componente ale oraşului Răcari, însă demersurile sale nu au avut nici un rezultat.

„La început, pe când domnul Alexandru Oprea (nota redacţiei: actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa) era director la Companie, am cerut, ce-i drept, verbal, să fie preluată reţeaua de apă. După o scurtă perioadă de timp, am fost rugaţi să mai amânăm acest demers, motivându-se că vin concediile. După concedii a venit campania electorală, apoi alegerile, după care a sosit zăpada… Mi s-a spus că ce, acum, cu zăpada de un metru afară, eu vreau să fac branşamente la apă, să aşteptăm să se ia zăpada”, povesteşte Marius Caraveţeanu.

Concluzia la care a ajuns preşedintele PNL Dâmboviţa este aceea că, la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, sunt stăpâne nepăsarea şi sfidarea.

„La începutul lunii august, am primit o notă în care eram rugat să obţin eu vreo 5-6 avize de la instituţiile statului. Avize pe care le consider utile, legale, nu mă vait de acest lucru, dar există aici două aspecte: de ce soliciţi acest lucru după un an de zile, şi, de ce, tu, Companie de Apă, te cramponezi să obţii nişte avize pe numele fostului proprietar şi nu realizezi tu acest demers”, se întreabă Caraveţeanu.

Toate formalităţile plasate pe umerii administraţiei de la Răcari generează costuri neprevăzute de peste 50.000 de lei.

„Această sumă nu ai cum să o prevezi în buget dacă nu ştii de ea, dacă nu cunoşti acest lucru. La mai bine de un an de la prima solicitare, am primit nota despre documentele de care am nevoie”, precizează primarul de la Răcari.

În opinia acestuia, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa s-a învăţat numai să ceară şi să ofere servici de slabă calitate. A dat ca exemplu Marius Caraveţeanu o avarie apărută pe o stradă din Răcari unde apa curge în voie de mai bine de două săptâmâni, iar cei de la Companie nu s-au sinchisit să vină să repare defecţiunea.

„Acum îi înţeleg pe ceilalţi colegi primari, de la Găeşti, Voineşti, ba chiar şi Târgovişte, unde există mari nemulţumiri în ceea ce priveşte relaţia cu Compania de Apă. Pentru toate acestea şi nu numai, mă văd obligat, în calitate de primar al oraşului Răcari, să cer demisia conducerii Companiei de Apă, pentru management dezastros.

Nu poţi tu să ai pretenţia că vei gestiona un proiect european de peste 150 milioane de euro când nu eşti în stare să preiei o investiţie la cheie şi să o exploatezi, când nu poţi, în două săptămâni, să repari o ţeavă într-o localitate. Compania de Apă s-a învăţat numai să ceară. Mă întreb până când va mai dura această situaţie de jecmănire a unor localităţi”.

Marius Caraveţeanu, în calitate de preşedinte PNL, dar şi de primar ales pe listele acestui partid, a ajuns să creadă că, acum, se află în faţa unui sabotaj politic.

„Adică de ce să reparăm conducta, să vidanjăm, mai bine să spunem că primarul nu este în stare să facă nimic şi lăsăm apa să curgă”, conchide edilul oraşului Răcari.

View My Stats