Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Podul peste Ialomiţa de la Finta a fost închis circulaţiei auto şi pietonale

DÂMBOVIŢA: Podul peste Ialomiţa de la Finta a fost închis circulaţiei auto şi pietonale 

Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţă participanţii la trafic că, urmare precipitaţiilor abundente, s-a impus închiderea circulaţiei auto şi pietonale pe podul peste râul Ialomiţa din comuna Finta și instalarea unei semnalizări rutiere de avertizare pe ambele sensuri de drum.

Şoferii, dar şi proprietarii de terenuri în zonă sunt rugaţi să variantele ocolitoare, până la remedierea avariilor produse, acestea fiind de o complexitate deosebită, ce necesită o expertizare amănunțită a perimetrului afectat, întocmirea unei documentații tehnice specifice și execuția lucrărilor de remediere.

Debitele excepţionale produse pe cursul râului Ialomița au determinat eroziuni și ruperi ale malurilor pe o lungime de aproximativ 300 metri liniari, a fost avariată zona Culee – mal drept, prin scurgerea materialului de umplutură, aspecte care au condus la avarierea unei suprafețe de aproximativ 20 mp din rampa căii de traversare a Ialomiţei.

Podul de la Finta a fost dat în folosinţă pe 17 octombrie 2013, după 11 ani de la demararea lucrărilor. S-a spus în ziua inaugurării că reprezintă, din punct de vedere al complexităţii lucrărilor, cel mai important proiect de investiţii de după 1990. Din păcate, a devenit neutilizabil după prima viitură pe râul Ialomiţa. Investiţia, realizată de către S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri, s-a ridicat la 4.075.908 lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Podul asigură legătura între drumurile judeţene DJ 720A Finta – Postârnacu şi DJ 711 Dobra – Bilciureşti – Cojasca. 

 

View My Stats