Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Oseminte aruncate de-a valma pe şantierul de la Mânăstirea Stelea

DÂMBOVIŢA: Oseminte aruncate de-a valma pe şantierul de la Mânăstirea Stelea 

Mai mulţi târgovişteni ne-au reclamat faptul că, venind ca de obicei la biserică pentru rugăciune şi meditaţie, au văzut în curtea Mânăstirii Stelea, aflată în buricul târgului, rămăşiţe pământeşti aruncate de-a valma printre mormanele de pământ decopertat din faţa bisericii, unde se desfăşoară ample lucrări de construcţie a unui corp de clădiri. Oamenii ne-au spus că au găsit o sumedenie de oseminte, ba chiar şi o bucată de craniu.

„Cu siguranţă au existat morminte vechi despre care nu s-a ştiut nimic şi acum muncitorii, ce treabă au ei, aruncă totul la grămadă. Este mare păcat. Ar fi trebuit să se facă înainte ceva cercetări şi apoi să se treacă la construcţie. Cred că grămada de pământ din curtea mânăstirii e plină de oseminte”, ne-a spus un târgoviştean.

Muncitorii care lucrează pe respectivul şantier sapă adânc perimetrul construibil cu ajutorul unui excavator apoi încarcă pământul într-o remorcă pe care ulterior îl descarcă în spate, acolo unde credincioşii au descoperit oasele umane.

manastirea stelea 3 manastirea stelea 2 manastirea stelea 4

View My Stats