DÂMBOVIŢA: Ministrul Remus Pricopie se consultă cu profesorii din judeţ asupra problemelor din educaţie
Ministrul Educaţiei – Remus Pricopie s-a aflat astăzi din nou în judeţul Dâmboviţa, unde a participat la trei întâlniri cu cadrele didactice și personalul didactic auxiliar din școlile din municipiul Târgoviște și din zona orașului Pucioasa. La discuţii au participat de asemenea preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu şi şefii de la Inspectoratul şcolr – Luminiţa Preda şi Ovidiu Băsceanu. Au fost abordate problemele actuale ale sistemului educativ aflate în negocire cu sindicatele.
”Aș vrea să încercăm să dialogăm. Este nevoie și de glasul dumneavoastră – ceea ce credeți dumneavoastră că trebuie să facem la nivel de sistem și cum să facem în așa fel încât școala să arate mai bine, dacă se poate în fiecare zi. Prin măsurile pe care le-am adoptat în ultimul timp, pentru a rezolva problema transportului pentru localitățile izolate, în principal din nordul județului – s-a reușit rezolvarea, în bună parte, a problemei microbuzelor școlare. Cred că ar fi bine ca astăzi, în timpul pe care îl avem la dispoziție, să ne uităm puțin la tabloul mare al educației; e bine să ne uităm la problemele mari ale sistemului pentru că, dacă nu le rezolvăm pe acestea, nu putem să lucrăm la problemele mici”, a spus Remus Pricopie.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a adus în atenția personalului didactic mai multe probleme a căror rezolvare depinde de administrația publică locală și administrația județeană, cum ar fi reabilitarea și modernizarea de școli, grădinițe, creșe; dotarea cu microbuze școlare; planul de școlarizare; stadiul programului național ”Lapte și corn”, precum și inițierea unei colaborări între CJD și IȘJ în vederea valorificării taberelor școlare din județ.
”Vom depune proiecte, pe POR, pentru școli, grădinițe, creșe (din orașe), pe PNDR, pentru școli, grădinițe, creșe (din mediul rural) – reabilitare, modernizare, extindere; vom depune, de asemenea, proiecte prin GAL-uri (până acum, GAL-urile au fost deschise numai învățământului rural; pe exercițiul financiar 2014 – 2020, și orașele vor putea face parte dintr-un GAL și atunci va exista o sursă suplimentară de finanțare); toate lucrările care sunt mici și pentru mai este nevoie de 2 – 3 mld lei pentru a fi finalizate au început deja să fie incluse în OG 28/2013 și anul viitor vor fi finalizate. Ultima sursă de finanțare este bugetul Consiliului Județean sau bugetul local”, a explicat Adrian Ţuţuianu.
Vineri, 14 noiembrie 2014, Ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, va reveni în județul nostru pentru a se întâlni cu directorii școlilor generale și liceelor și cu reprezentanții mai multor societăți comerciale importante din județ, prilej cu care se vor purta discuții pe marginea programei de școlarizare începând cu anul 2015.