Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Mărul în şcoli, o bătaie de joc! Copiii primesc fructe numai bune de făcut ţuică!

DÂMBOVIŢA: Mărul în şcoli, o bătaie de joc! Copiii primesc fructe numai bune de făcut ţuică! 

După cornul şi laptele a intrat în atenţia presei şi programul mărul în şcoli, care, din păcate, se desfăşoară deficitar în Dâmboviţa. Practic, în judeţul aflat în topul naţional în ceea ce priveşte pomicultura, copiii primesc fructe de o calitate îndoielnică.

Părinţii şi cadrele didactice atrag atenţia asupra acestei bătăi de joc, menţinută cu tupeu. Spun oamenii că merele care sunt distribuite şcolarilor ar fi numai bune de procesat în industria… alcoolului! Semnalele de alarmă au ajuns în cele din urmă şi la urechile autorităţilor judeţene, care promit să treacă la măsuri drastice împotriva operatorilor şi societăţilor comerciale ce au câştigat licitaţiile pe acest program.

Ioan Marinescu, prefectul judeţului Dâmboviţa, a declarat că nu va tolera, sub nicio formă şi din partea nimănui, abuzuri şi nedreptăţi comise asupra elevilor. A fost pusă în gardă şi conducerea Inspectoratului Şcolar pentru a rezolva această situaţie care a erupt din cauza nemulţumirii copiilor şi a părinţilor.

Avem semnale că problemele nu pare să se rezolve cu una cu două. În şcoli intră în continuare mere de slabă calitate, scofâlcite, stricate. Avem indicii că aprovizionarea cu astfel de fructe depreciate se realizează de la proprietarii de livezi care au depozitele doldora de mere pe care nu reuşesc să le vândă pe piaţă şi nici nu vor să le proceseze din cauza cheltuielilor suplimentare prea mari.

În imaginea alăturată, un elev care a primit mărul astăzi! Vom reveni cu o amplă anchetă despre cine distribuie şi cât se câştigă cu acest program în Dâmboviţa.

View My Stats