Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 22, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Jaf la drumul mare în pădurile de la Scheiu! Hoţii au ajuns să-i ameninţe pe proprietari. VIDEO!

DÂMBOVIŢA: Jaf la drumul mare în pădurile de la Scheiu! Hoţii au ajuns să-i ameninţe pe proprietari. VIDEO! 

În toamna anului trecut, autorităţile române se lăudau că au găsit soluţia eficientă de a opri jaful din păduri. De la miniştri la prefecţi şi poliţişti, cu toţii au promis că niciun arbore nu va mai fi luat din pădure fără acte. Astăzi, la câteva luni distanţă de când a fost pus în funcţiune „radarul pădurilor”, putem spune fără să greşim că totul a fost doar propagandă! Furtul de masă lemnoasă o fi fost diminuat, dar este departe de a fi eradicat, mai ales când vine vorba de pădurile private. Zonele fierbinţi sunt la fel de fiebinţi ca în 1991, când a început procesul de retrocedare. Hoţii acţionează ziua în amiaza mare, fără ca cineva să le strice rostul.

VIDEO

În comuna Ludeşti, mai precis dincolo de satul Scheiu de Sus, pe valea Potopului şi a Potocelului, am asistat zilele trecute la scene incredibile, desprinse parcă dintr-un stat al nimănui, un stat în care nu există lege. Sub motivaţia că nu au ce da copiilor să mănânce, hoţii taie pădurile oamenilor fără frică. Ba, chiar îi ameninţă pe proprietari atunci când sunt surprinşi la furat de lemne.

La Scheiu s-a dezvoltat o adevărată industrie a traficului de lemn, tolerată se pare de autorităţi. Hoţii îşi expun marfa la poartă. Lemn de foc şi, mai nou, stive de araci. Pădurile care se taie acum au mai fost tăiate la ras în anii ce au urmat revoluţiei din 1989. Abia se regeneraseră…

Jaful de la Scheiu nu poate fi stopat decât dacă s-ar înfiinţa un post permanet de control, cu oameni care să-şi facă datoria. Altfel, zona va fi de nerecunoscut. Dealurile se vor transforma pur şi simplu în terenuri sterile, supuse proceselor de eroziune.

furt lemne 1 furt lemne 2 furt lemne 3 furt lemne 4 furt lemne 5 furt lemne 7

View My Stats