Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: În scandalul de la Pucioasa, Oprea & Company nici apă n-au băut, nici burta nu-i doare!

DÂMBOVIŢA: În scandalul de la Pucioasa, Oprea & Company nici apă n-au băut, nici burta nu-i doare! 

Sandu Oprea, directorul general interimar al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, având la bază şcoala de ofiţeri de informaţii, a ştiut să gestioneze până acum adorabil scandalul apei contaminate din lacul de la Pucioasa. Oprea, în toate comunicatele remise presei, dar şi în luările sale ce cuvânt, a pedalat pe ideea nevinovăţiei Companiei de Apă în toată această criză care afectează, în mijlocul iernii, peste 30.000 de oameni din Pucioasa şi alte patru localităţi învecinate.

Ba, mai mult, directorul Companiei de Apă a pozat în salvator al lumii, fiindcă, în momentul în care a constatat, urmare analizelor de laborator, că apa este contaminată cu bacteria ucigaşă, a dispus sistarea distribuţiei. La cam atât s-a redus implicarea Companiei în toată această problematică, de restul trebuie să răspundă Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria din Pucioasa. Celei din urmă instituţii i se poate reproşa, pe bună dreptate, faptul că, în atâţia amar de ani, de la revoluţie încoace, nu a fost în stare să promoveze un proiect de anvergură care să fii adus apă din sursele inepuizabile din Bucegi, aflate la mai puţin de 30 de kilometri de oraşul staţiune. Acelaşi lucru se poate reproşa şi celor care s-au perindat pe la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Când a fost vorba să concesionezi „Şapte Izvoare” unei firme private, s-au găsit rapid soluţii, portiţe!

Revenind la scandalul Pucioasa, Sandu Oprea încearcă să scoată Compania din… rahat. „Noi am luat măsurile prevăzute de lege de oprire a furnizării apei şi de spălare a filtrelor de la staţia de epurare”. A mai spus, senin, Sandu Oprea că societatea pe care o reprezintă nu poate realiza investiţii la Pucioasa întrucât barajul este al Apelor Române, de unde cumpără apă, pe care o tratează cu clor şi o revinde populaţiei, folosindu-se de reţeaua pe care doar o administrează, nefiind proprietatea companiei nici aceasta.

Directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa arată cu degetul şi spre primarul Pucioasei, Dănuţ Bădău, care ar fi trebuit să asigure alte resurse de apă pentru populaţia afectată.

Una peste alta, biata Companie de Apă nu are nicio vină în tot acest necaz. Pisica, vie sau moartă, este aruncată, cu tact, în curtea altora. Aflăm că, în această perioadă de… ev mediu, locuitorii din Pucioasa, copii, tineri şi bătrâni, au început să plece pe la rudele sau prietenii din alte localităţi pentru a profita de câte un binefăcător duş.

View My Stats