Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: I-au adăpostit de milă şi s-au ales cu belele! Trai ca-n Evul Mediu în căminele Liceului 2 din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: I-au adăpostit de milă şi s-au ales cu belele! Trai ca-n Evul Mediu în căminele Liceului 2 din Târgovişte 

Situaţie explozivă la Liceul Voievodul Mircea din municipiul Târgovişte! De săptămâna trecută, cele trei cămine-internat, sala de sport şi cantina unităţii şcolare au fost debranşate de la reţeaua de energie electrică, urmare unei datorii de aproape trei miliarde de lei vechi. Chiar dacă ne aflăm în plină vacanţă de vară, măsura afectează totuşi zeci de tineri care s-au achitat de obligaţiile asumate prin contractul încheiat cu liceul. Mulţi dintre aceştia ne-au spus că, dacă problemele nu vor fi rezolvate curând, se vor muta din aceste cămine.

„Stăm ca în Evul Mediu. Tot ce a fost mâncare ni s-a stricat. Absolut tot. Am aruncat alimente pe care abia le cumpărasem, neştiind că se va întâmpla aşa ceva. Acces la internet şi la televiziune nu mai avem, deşi plătim abonament. Ne spălăm cu apă rece şi abia curge şi aia. Mâncăm la lumânare sau prin oraş. Adică, bani cheltuiţi în plus. Telefoanele mobile le încărcăm pe unde putem. La toalete, ne descurcăm pe întuneric. Până la 12 noaptea stăm pe balcon, acolo, sus, la lumina lunii. După aceea, intrăm direct la somn”, ne-au povestit tinerii cum trăiesc în anul de graţie 2015.

camin liceul 2 targoviste 2Situaţia este cu atât mai gravă cu cât s-a ajuns aici din cauza unor chiriaşi (cazuri sociale) pe care Primăria Târgovişte i-a adus, cu mulţi ani în urmă, într-unul din cămine. Aceştia au consumat energie electrică şi n-au plătit, iar acum suportă toată lumea. Ceva de genul „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”!

Directorul adjunct al Liceului Voievodul Mircea – prof. Niculae Groza ne-a precizat că, fără sprijin financiar din partea Primăriei Târgovişte, unitatea şcolară nu are cum să achite datoria către Electrica SA, chiar dacă li s-a propus o eşalonare. În acest moment, spune Niculae Groza, se caută soluţii la nivelul administraţiei locale, fapt confirmat şi de edilul interimar al municipiului – Cristian Stan.

„Persoanele care ocupă cele 15 camere au avut contract cu şcoala. Mare parte din ei nu au domiciliul pe Târgovişte, alţii nu stau legal acolo. Căminul a fost dat în comodat către Universitatea Valahia. Am stabilit cu dl. prefect să facem o verificare la faţa locului. S-au şi devastat camerele. Consumul de energie electrică este înregistrat pe contorul liceului. Problema este că s-au acumulat datorii foarte mari. Va trebui să găsim o soluţie, dar nu se poate perpetua situaţia aceasta. Ei vor ieşi după fiecare iarnă cu datorii imense. Am stabilit să fie evacuaţi. Pentru copii şi familiile din Târgovişte, vom găsi spaţii în centrele de asistenţă socială din cadrul Primăriei. Ceilalţi, care nu au domiciliul în municipiu, va trebui să se descurce singuri”, a declarat, pentru incomod-media.ro, primarul Cristian Daniel Stan.

camin liceul 2 targoviste 3 camin liceul 2 targoviste 4

View My Stats