Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Gata cu suferinţa elevilor! Investiţii reluate după patru ani la Moreni şi Cojasca

DÂMBOVIŢA: Gata cu suferinţa elevilor! Investiţii reluate după patru ani la Moreni şi Cojasca 

Astăzi, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, au fost semnate încă două contracte de finanţare cu fonduri europene nerambursabile, în vederea reabilitării şi modernizării infrastructurii şcolare din municipiul Moreni şi comuna Cojasca. Dâmboviţa a devenit astfel primul judeţ din Regiunea Sud Muntenia care a contractat toate proiectele depuse, după cum a punctat Liviu Muşat – directorul ADR Sud Muntenia.

„Sunt convins că lucrările vor fi terminate la termen. Aceste proiecte vor contribui la îmbunătăţirea actului de învăţământ în localităţile respective. În judeţul Dâmboviţa, am terminat cu contractările pe Programul Operaţional Regional 2017-2013”, a precizat Liviu Muşat.

La Moreni, se modernizează sala de sport de la Liceul Tehnologic Petrol, iar la Cojasca – în satul Fântânele, va fi extinsă şcoala cu clasele I – VIII, singura unitate şcolară din judeţ unde se învaţă în trei schimburi, numărul de elevi fiind foarte mare. Valoarea celor două proiecte depăşeşte 6 milioane de lei.

În ambele cazuri, lucrările au debutat în anul 2008, cu fonduri alocate de Ministerul Educaţiei, şi au fost sistate în 2010 din lipsă de finanţare. Investiţiile începuseră să se degradeze considerabil în ultimii patru ani. Din fericire, Dâmboviţa a reuşit să absoarbă 9,2 milioane de lei din economiile înregistrate ca urmare a implementării proiectelor cu fonduri europene nerambursabile. Cu aceşti bani, au fost sau vor fi duse la bun sfârşit obiective şcolare din şase localităţi: Tătărani, Corneşti, Gura Şuţii, Voineşti, Moreni şi Cojasca.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, vor exista numeroase proiecte de reabilitare şi modernizare a structurilor educaţionale şi în exerciţiul finaciar 2014-2020, în special la capitolul grădiniţe şi creşe.

semnare contracte 2

View My Stats