Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 15, 2025
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: De „Ziua educaţiei”, elevii au fost îndemnaţi să-şi croiască viitorul acasă, în ţară!

DÂMBOVIŢA: De „Ziua educaţiei”, elevii au fost îndemnaţi să-şi croiască viitorul acasă, în ţară! 

În judeţul Dâmboviţa, manifestările oficiale dedicate „Zilei internaţionale a educaţiei”, sărbătorită în data de 5 octombrie, s-au centrat pe adolescenţii care au ales să se pregătească pentru o carieră în acest domeniu. Dascălii de azi le-au cerut celor care urmează să-i înlocuiască la catedră să vină cu propuneri care să conducă la îmbunătăţirea sistemului de învăţământ românesc.

„Îmi doresc să purtăm un dialog deschis, să identificăm împreună ce este bun şi ce este rău acum şi să stabilim care ar trebui să fie priorităţile autorităţilor, astfel încât învăţământul românesc să meargă mai bine”, a punctat prof. Sorin Ion – inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa.

ziua educatiei 2Evenimentul, organizat de Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu”, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” şi Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”, a cuprins şi concursul de istorie a învăţământului „Pedagogia – de la clasici la contemporani”. Premiile, constând în cărţi de valoare, au fost asigurate de Primăria Târgovişte.

„Educaţia nu înseamnă ca elevul să memoreze ceva. Educaţia presupune întregul caracter care se dezvoltă în copilul din faţa noastră. Stimaţi profesori, vă doresc succes, inspiraţie şi putere de muncă în fiecare an şi în fiecare zi pe care o petreceţi în faţa catedrei. Dragi elevi, vouă nu vă spun decât să aveţi încredere în profesorii voştri, să îi ascultaţi şi să învăţaţi să deveniţi cât mai buni, să învăţaţi să fiţi cetăţeni activi ai acestei ţări”, a spus prof. Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgovişte.

Pentru preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, „Ziua internaţională a educaţiei” a constituit prilejul potrivit să le mulţumească dascălilor care i-au marcat cariera şi să-i îndemne pe elevii de astăzi să se gândească foarte serios să-şi creioneze un viitor în România, în Dâmboviţa, nu în afara ţării.

„Niciodată nu o să am cuvinte suficiente să vă mulţumesc tuturor celor care vă ocupaţi de ceea ce înseamnă viitorul acestei naţiuni. Nu o să am niciodată suficientă recunoştinţă pentru a vă pune acolo unde trebuie, pe dumneavoastră, cei care, zi de zi, indiferent că aveţi probleme în familie sau aveţi probleme de sănătate, veniţi la şcoală cu zâmbetul pe buze, vorbiţi calm şi îi învăţaţi pe elevi ceea ce este absolut ncesar ca să devină, în primul rând, oameni.

Pe voi, elevii din judeţul Dâmboviţa, vă îndemn să vă urmaţi visurile şi aspiraţiile şi să credeţi că se poate! Dacă nu acum, poate mâine. Dacă nu mâine, poate într-un viitor apropiat. În primul rând, trebuie să credeţi că se poate! Eu rămân la ideea că se poate aici, în România, aici, în Dâmboviţa. În 2020, acest judeţ va arăta cu totul altfel”, a precizat Alexandru Oprea.

Folosindu-se de exemplul personal, cunoscuta soprană Felicia Filip, cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, le-a cerut tinerilor să fie mândri că sunt români. Aceasta a fost principala lecţie pe care i-au predat-o dascălii săi şi le va fi mereu recunoscătoare!

„Eu am reuşit să învăţ de la mentorii mei cât de important este să spui sunt din România, m-am format în România, reprezint România şi mă întorc acasă, în România, o ţară frumoasă şi bogată datorită locuitorilor săi, care sunt oameni minunaţi. Indiferent unde am fost în lume, peste tot, am întâlnit oameni care s-au format aici, în şcoala din România”, a spus Felicia Filip înainte de a le da celor prezenţi tonul pentru a cânta imnul de stat.

Iar astăzi, „Deşteaptă-te, române!” a răsunat mai frumos ca oricând în clădirea Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa…

View My Stats